-
Początkujący Użytkownik
Odnośnie słabego nawiewu z różnych ustawień---za wszystkie silniczki otwierające klapki na kanałach nawiewu odpowiada prostokątny modół,który znajduje się tuż za filtrem przeciwpyłkowym i on jako ostateczny kieruje pracą silniczków---posiada 4 wtyczki -po 2 z prawej i lewej,na zatrzask dociskający wtyczkę w gniazdo---kiedyś podobnie szwankował mi nawiew na twarz pasażera,a miałem złamany docisk jednej z wtyczek w nogach u pasażera.
(---ponoć podobne objawy występują w E36 przy zużytym kondensatorze tantalowym w panelu klimy/nawiewu ---niebieska pastylka na 2 nogach)
-w panelu klimy jest mały wiatraczek i czujnik temperatury,który jeśli jest zasyfiony również ogłupia resztę
-jeśli po wyłaczeniu słychać nadal kręcącą się dmuchawę,proponuję poruszać góra-dół pokrętłem od siły nadmuchu,jeśli stanie to rozebrać i przeczyścić "pokrętło"spreyem do potencjometrów.
-odnośnie nagrzewnicy-jeśli filtra fabrycznie brak pewnie syfu będzie tona,wtedy trzeba niestety czyścić
-słaby nawiew:wentylator nawiewu,z czasem zuzywając się /jego tuleje/daje większy opór---przez co również padają miecze-tzn przepalają się tranzystorki: w moim starym siniczku nawiewu tuleje "zrobiły się jajowate"-po demontażu ledwo się kręcił...
Uprawnienia umieszczania postów