-
Zaawansowany Użytkownik
Mam pytanie czy ze środkowych kratek jak się ma wszystko sprawne to wedle ustawienia może lecieć zimne albo ciepłe powietrze? (auto z klimatronikiem 92 rok) Bo gdzieś wyczytałem że z tych środkowych kratek leci tylko ciepłe ale przecież pomiędzy środkowymi kratkami mam pokrętło ciepło/ zimno to chyba można to regulować?
I drugie pytanie czy za sterowanie klapek odpowiedzialny jest jakiś jeden silniczek czy jest ich więcej?
I jak sprawdzić / rozpoznać czy takowy silnik /silniczki są uszkodzony/e?
Jestem w trakcie ogarniania kwestii ogrzewania i pierw chcę zacząć od EZ i filtra ale po głowie chodzą mi te mechanizmy sterujące klapkami :/ bo u mnie ewidentnie ze środkowej kratki od strony kierowcy leci ciepłe a ze środkowej od strony pasażera leci chłodne. Na dodatek coś się czasami przycina i na nogi pasażera daje ciepłym powietrzem. I ogólnie słabo wieje z tych nawiewów
Aa i jeszcze jedno czym się różnią EZ od wersji z klima od tych bez klimy? Słyszałem że w sumie niczym tylko te z klimą mają podłączoną tą pompkę pod EZ ale jak się kupi same EZ do można je podłączyć do auta z klima tylko pompkę dołączyć dobrze rozumuje?
Ostatnio edytowane przez Marek_JWe ; 11-04-2011 o 18:52
Uprawnienia umieszczania postów