Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Dopalacze- co sadzicie??

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Na początku było ładnie. Oryginalne Dopalacze, których jak się okazało właścicielem był znajomy z Leszna. Towary były oryginalne, dobrze opisane, po badaniach, były owszem drogie! Sam na początku nie omieszkałem spróbować. Jak chciałem kupić palenie to było to dobre palenie, które działało identycznie jak Holenderskie zioło, jak chciałem coś na imprezę to kupowałem dokładnie to co chciałem, produkty bezpieczne. Później nastąpił atak urzędników i tworzenie listy zabronionych środków. Z czasem im mocniej uderzali urzędnicy tym mocniej odpowiadali producenci. Nastąpił wysyp TANICH sklepów z kompletnym syfem po którym ludzie zaczęli się truć. Sam przyjąłem z zadowoleniem wiadomość, że chcą zamknąć te śmieci. Jeden z kumpli dostał na łeb od tych proszków za co nie dość, że dostał solidny wpierdal (aby ogarną łeb) to jeszcze stracił kolegów. Pamiętam jak jeszcze 3 miesiące temu znajomy chciał mi podać dżoja z tym ich niby paleniem nazwało się to różnie "Sztywny Misza" "Concret" "Czeszący Grzebień" itd. spojrzałem na niego i powiedziałem jedno: Jak będę chciał palić gówno jakie Wy palicie to sam sobie wytnę kawałek deski rozdzielczej i spalę a nie będę za to płacił!

Co do sposobu działania rządu w tej chwili, jest to kolejna paranoja i działanie kompletnie bezprawne. Pomysł na badanie i atesty na te środki to dobry kierunek działania ale to co wymyślili z sanepidem to paranoja rodem widywana tylko w naszym kraju. To zobrazowanie działania tego rządu w każdej możliwej dziedzinie. Już kiedyś opisywałem, że taki sam popłoch i burdel zrobili w wyrobach akcyzowych nękając tysiące firm w kraju wyssanymi z palca przepisami i kompletnie bezprawnym działaniem! Ogólnie ostatnimi czasy nie lubię cytować Jarka Kaczyńskiego bo nie podoba mi się to co się z nim dzieje po wyborach ale w jednym się zgadzam w 1000% Polska coraz bardziej zmierza w kierunku polityki Rosyjskiej i Białoruskiej jak zachodniej...

Mnie zastanawia jedno... dlaczego akurat Polska ma problem dopalaczy?
    To problem Europy i wszystkich państw po za Holandią gdzie miękkie narkotyki są legalne... wniosek?? ZALEGALIZOWAĆ MARIHUANĘ!!! ;D ;D ;D ;D ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Problem jest o wiele głębszy i spłycanie go do poziomu dopalaczy to ścinanie wierzchołka góry lodowej. Dopalacze to chemia, równie dobrze można pić benzynę lotniczą albo wąchać klej. A jak wiadomo, moda na dopalacze bierze się z braku możliwości legalnego zakupu konopi indyjskich. Gdyby były one legalne możliwe do kupienia, to nikt nie interesowałby się takim chemicznym gównem. Państwo miałby na tym zarobek (akcyza + podatki), padłaby część dilerki. Paliłby kto chciał i kogo byłoby stać. Nawet jakby dostało się w ręce gówniarzy to ziołem sobie krzywdy zrobić nie można, chyba że kierując autem (ale od tego są testy). Chodzi też o kulturę "spożywania" takich środków...
    Temat rzeka...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Popieram przedmówcę. Na mój rozum to jest tak: wymyślili coś co przypominało działaniem np. zielone -> urzędy wpisały 1 składnik na listę subst. zabronionych -> producenci zastąpili tą substancję inną albo ją nieznacznie zmodyfikowali i odnowa jest legalnie. I tak w kółko. Ale te nowe substancje w tych dopalaczach to ludzie na "własnej skórze" testują bo na pewno producent nie robił bardzo długich i drogich testów (w sumie nie musiał bo tego niby nie wolno palić).

I tu moja rada, pozwolić każdemu zasiać sobie krzaka w domu, nie mówię tu o całej plantacji ale 1-2 krzaki. Bo powiedzcie mi czym różni się papieros od zielonego. I to i tamto uzależnia (zresztą czekolada, kawa itp też). Tyle tylko ,że zielone jak i wszystko inne ma swój umiar. Może dożyje czasów kiedy będę mógł sobie w domu legalnie krzaczka zasadzić. O innych (cięższych) używkach się nie wypowiem bo kontaktu z nimi nie miałem i nie chcę mieć :P

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja skomentuje kilka niekonkretnie przypisanych wypowiedzi odnośnie istnienia tych sklepów.
    Zrobili porządek bo z przyczyn opisywanych przeze mnie powyżej zaczęto produkować gówna po których ludzie się truli! I nie chodzi tu o to, że ktoś się musiał najarać jak świnia. Te nazwy to tylko ściemy to wszystko oryginalnie nazywało się Tajfon lub Tajfun czyli substytut palenia który był tak bardzo niebezpieczny, że ludzie po wzięciu kilku machów tracili przytomność, sam słyszałem o takich przypadkach z wiarygodnych źródeł. To nie jest tak, że ktoś jarał na potęgę albo jak przypadek mojego znajomego, że wpieprzał coś ponad miarę bo na debili nie ma lekarstwa, na rynek po prostu trafił niebezpieczny środek po którym ludzie padali jak muchy stąd debilny atak urzędników na sklepy.
    Problem poruszany w tym temacie ma na celu komentarz do sposobu w jaki to zrobiono.
    Gdy słyszałem w wiadomościach co się dzieje byłem przekonany, że sanepid wchodzi do sklepów przygotowany do zrobienia na miejscu konkretnego badania na dany środek i w wyniku stwierdzenia, że taki jest sprzedawany zamykają sklepy. Ale oczywiście to było naiwne myślenie normalnego człowieka. Okazało się, że sanepid wszedł, skonfiskował wszystko do pseudo badań które mają trwać w nieskończoność a na ten czas sklepy są zamknięte co jest totalnym POLSKIM ABSURDEM PRAWNYM!

Nie ważne co robią ale jak robią! Ten rząd to bezprawie tworzące "Dziki Kraj" nie ma związku z prawnym działaniem, zachowują się jak ludzie z poprzedniej epoki, robią co chcą bo rządzą i tyle. Kiedy przyjdą do Twojej firmy i stwierdzą, że sprzedajesz ukośnie lewą ręką a nie prosto prawą i naliczą Ci za to niebanalne kary lub zamkną działalność???!!! Wejdź tylko w drogę interesom oligarchów i zniszczą Cię zanim zdążysz poprosić o pomoc!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ja tam uważam ze dopalacze, dragi jak i kazde tym podobne gówno powinni zlikwidować! Nie lubie czegos takiego. A winnych nakarmić ich towarkiem
    W 100% popieram i życzę wszystkim aby nie trafiło na ich własne dzieci gdy np. zmienią szkołę, trafią w złe toważystwo i żeby być na topie wezmą i zatrują się tym gównem, wtedy na 100% jeden z drugim szybko zmieni swoje poparcie, zdanie na temat dopalaczy.
    Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez lockbud
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ja tam uważam ze dopalacze, dragi jak i kazde tym podobne gówno powinni zlikwidować! Nie lubie czegos takiego. A winnych nakarmić ich towarkiem
    W 100% popieram i życzę wszystkim aby nie trafiło na ich własne dzieci gdy np. zmienią szkołę, trafią w złe toważystwo i żeby być na topie wezmą i zatrują się tym gównem, wtedy na 100% jeden z drugim szybko zmieni swoje poparcie, zdanie na temat dopalaczy.
    Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
    Tak sie niestety nie da- cala dziure w rynku po sklepach przejma bardzo szybko organizacje mafijne i co z tego ze zamkna bardziej lub mniej legalne sklepy skoro i tak nie da to efektu znikniecia narkotykow z PL, malo tego- z podaktow, akcyz, VATow panstwo moglo w jakims stopniu finansowac leczenie narkomanow- a teraz co?? narkomani sa i beda, a kasiore tylko mafia bedzie czesac....
    Oczywiscie substancje zagrazajace zyciu sanepid itp powinien jak najszybciej wycofac z obrotu i caly czas monitorowac rynek ale tu trzeba zmian systemowych ale niestety do tego urzedasow sie nie zmusi.

Druga i jak dla mnie bardzo wazna sprawa- ingerencja instytucji panstwowych w wolna gospodarke- jak slyszalem w radiu w wiadomosciach ze urzad skarbowy zapowiedzial kontrole we wszystkich sklepach w calym kraju w celu "zaprzestania/przeszkadzania handlem dopalaczami" to az wlos mi sie na glowie jezyl :shock: przeciez w przyszlosci powiedzmy ze ktos zakrztusi sie bulka i media zrobia z tego afere to co wtedy?? bedzie najazd na piekarzy w calym kraju??! 8/
    a jak sie ktos benzyna obleje albo opije to zamkna stacje paliw??!!
    Przeciez to typowe i o zgrozo publiczne nekanie LEGALNYCH podmiotow gospodarczych!

W ten (i o zgrozo podobno w pelni zgodny z prawem :o ) sposob mozna wykonczyc kazda "niewygodna" grupe interesow i jesli im to sie uda to niestety ale trzeba chyba bedzie myslec o wyprowadzce z kraju :(
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    BOSS ne do końca się z Tobą zgodzę. Mamy bardzo zacofane prawo. Ten atak skarbówki to sposób na zniechęcenie sklepikarzy do sprzedawania "kolekcji".
    Państwo wykorzystuję luki prawne tak jak to zrobili pomysłodawcy dopalaczy.
    Tutaj akurat popieram działania rządu.
    Co do samych dopalaczy to jest to syf jakich mało. Ktoś wyżej napisał, że branie ich w rozsądnych ilościach nie szkodzi- czy branie rtęci, trutek dla szczurów jest nieszkodliwe?
    Bo z tego między innymi składają się dopalacze.
    Najgorsze jest to, że nie wiadomo czym leczyć takie osoby po dopalaczach- bo nie wiadomo co wzięli. Przy narkotykach lekarze przynajmniej wiedzą jak działać.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Ja powiem tylko tyle ZAMKNĄĆ WSZYSTKIE SKLEPY CHEMICZNE tam to dopiero jest trujących środków typu trutki na szczury, do czyszczeń kibla itd. itp. proszek do prania też można łyknąć i się zatruć a przecież to nie jest do jedzenia. W tym kierunku rząd robi z siebie DEBILA i MY WSZYSCY zapłacimy za to bo będą potężne odszkodowania.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    A to z czego państwo ma kosmiczne podatki - alkohole i papierosy - też zabija, a jest legalne :razz:

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Kategorycznie powinno się zamknąć sklepy z tego typu uzależniającym gównem , a ich właścicieli wystrzelić w kosmos . Osobiście nie wierzę w bezpieczne zioło i tym podobne bzdury. Nie dajmy sie zwariować to poprostu narkotyki i tyle ! Kazdy kto rozprowadza ten szajs zasługuje na strzał kontrolny w tył głowy !!!!

Będziesz Miał W_ _ _ _ _ _ e

Uprawnienia umieszczania postów