Moje pytanie moze byc glupie ale naprawde nie wiem jak sie wlacza to mycie intensywne lam przednich moze mi podpowiecie sorrki za takie pytanie ale od tyg jestem posiadaczem 7er
moje bmw to 1999r po lifcie 730d
Moje pytanie moze byc glupie ale naprawde nie wiem jak sie wlacza to mycie intensywne lam przednich moze mi podpowiecie sorrki za takie pytanie ale od tyg jestem posiadaczem 7er
moje bmw to 1999r po lifcie 730d
Tak jak masz uruchamianie spryskiwaczy szyby przedniej- do siebie, to jest te¿ przycisk skierowany w stronê kierownicy i to w³a¶nie jest intensywne mycie.
Pozdrawiam
krzyniuq, pomiesza³e¶ dwa pojêcia. Intensywne mycie to dodatkowy zbiorniczek, a spryskiwacze lamp to dodatkowa pompka w zbiorniku zasadniczym. Spryskiwacze lamp w³±cza siê tak jak spryskiwacze szyby, poci±gaj±c do siebie d¼wigniê wycieraczek. W³±czaj± siê one co kilka poci±gniêæ d¼wigni (nie za ka¿dym razem). Intensywne mycie w³±cza siê przyciskiem na manetce wycieraczek (oznaczony liter± "S").
Dzieki wielkie Sylwekk za podpowiedz
Mycie lamp w³±cza siê gdy w³±czamy mycie intensywne i dodatkowo za pi±tym razem mycia szyby przedniej.
Pozdrawiam
I jako uzupe³nienie dodam, ¿e czas pobierania p³ynu ze zbiornika intensywnego mycia jest wprost zale¿ny od czasu przytrzymania w³±cznika "S".Zamieszczone przez sylwekk
Intensywne mycie zawsze wyzwala wycieraczki i standardowy spryskiwacz, dlatego niezale¿nie, czy u¿yjemy klawisza "S" czy standardowego sposobu, od czasu do czasu w³±czy siê mycie lamp (warunek - ¶wiat³a musz± by w³±czone).Zamieszczone przez ROBERTO
lampy??Zamieszczone przez sylwekk
Poprawi³em.
to by tlumaczylo wieczne napelnianie tego zbiornika,... ostatnio nie wylaczam swiatel a i lubie miec czysta szybe.. a wiec juz wszystko jasne :D
swoja droga te spryskiwacze swiatel mega fajnie wyglada jak sie wlaczaja :D