Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Dziwne objawy-nagly brak wspomagania+kontrolka baterii+temp.

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Graf 160 zł (metalowy wirnik), SKF 190zł. Przy takich cenach bez sensu jest pchać się w zamienniki firmy krzak.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728
    Heja!
    Auto juz u mechanika i tu nastepny problem... 7ka stala u mojej <serce> na parkingu okolo 4 dni i w piatek wieczorem zabrala ja laweta do garazu. Dzis rano dzwoni do mnie mechanik i mowi ze wlasnie zabieraja sie za pracy tylko jest maly problem bo auto nie odpala - lampki sie swieca, przekrecasz kluczyk na START i nic - kontrolki nie gasna i rozrusznik nie kreci!
    I tu moje dwa pytania: czy to mozliwe zeby immobiliser mogl sie rozkodowac albo zablokowac (??!!) albo tez dziwny zbieg okolicznosci i rozrusznik padl??
    Ehhh....
    Pozdrawiam,
    Kuba

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez czerwiec
    Auto juz u mechanika i tu nastepny problem... 7ka stala u mojej <serce> na parkingu okolo 4 dni i w piatek wieczorem zabrala ja laweta do garazu. Dzis rano dzwoni do mnie mechanik i mowi ze wlasnie zabieraja sie za pracy tylko jest maly problem bo auto nie odpala - lampki sie swieca, przekrecasz kluczyk na START i nic - kontrolki nie gasna i rozrusznik nie kreci!
    I tu moje dwa pytania: czy to mozliwe zeby immobiliser mogl sie rozkodowac albo zablokowac (??!!) albo tez dziwny zbieg okolicznosci i rozrusznik padl??
    czerwiec, a czy ci mechanicy upewnili się, że aku jest sprawny? To co piszesz wygląda na dośc typowe objawy (czasem kontrolki się jeszcze palą ale rozrusznik już ani drgnie) - a z tego co pamiętam miałeś kiedyś problemy z odpalaniem.

Co do immo niech bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728
    Heja Michal!
    Dzis dzwonil moj mechanik i mowil ze trzeba od nowa zakodowac kluczyk, gdyz jak podlaczyl 7 pod komputer i wyskoczyl komunikat ze klucz nie moze polaczyc sie z autem takze jestem dobrej mysli.
    Z gory dziekuje za pomoc!
    Pozrdrawiam,
    Kuba

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728
    Heja!
    Auto juz pdebrane od mechanika - wymieniona pompa wody, krokowy i napinacz od klimatyzacji i przy okazji skasowane bledy, zniknela kontrolka poduszki i wymienione czujniki przy klockach :D
    Dziekuje wszystkim za okazana pomoc!
    Kuba

Uprawnienia umieszczania postów