Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Samochód do 3000 PLN

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Zdecydowanie passat - konstrukcja prosta, ceny części bajecznie śmieszne (np. - remont przedniego zawieszenia - gałka sztuk 1 za 16zł lub lemforder za 40zł - za tyle do e32/34 nawet łącznika stabilizatora nie kupisz... ). Wszystko inne bym sobie darował - a e32 szczególnie - skomplikowana budowa, bardzo drogie części zamienne, a kupując rodzynka za 3tyś zł na dzień dobry drugie tyle trzeba wydać, aby to się nadawało do jazdy.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Jak passat to tylko z takim silnikiem:
    http://otomoto.pl/volkswagen-passat-...C15227626.html
    Kiedyś przejechałem się Golfem 3 z takim motorem,robiło to wrażenie :)
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Ten motor w opakowaniu za taką cene to golfiarze powinni byli już rozdrapać jak dzikie koty.

VW omijam szerokim łukiem, ale ten motor chyba jest zaprzeczeniem stabilności ekonomicznej jednostek napędowych z biedowozów B3 1.6, 1.8 na monowtrysku?
    Czarne e32 w benzynie!

Jeździłem kilka dni Passatem B3 2.0 16V na wtrysku mechanicznym i co? Słabe i duzo pali. Fakt - jest pakowny. Jesli B3 to tylko na monowtrysku - tam łatwo załozyć LPG

Idąc dalej w poszukiwaniu wozu taniego w utrzymaniu do stania w korku zakupiłem Polo `92 1.4d i powiem że nie jestem w stanie spalic paliwa za 50 PLN w 200 km. O to chodziło :)

Jestem bardzo zadowolony
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik Awatar robert1903
    BMW
    e38 740iA Alpina
    Cytat Zamieszczone przez marek1132
    Idąc dalej w poszukiwaniu wozu taniego w utrzymaniu do stania w korku zakupiłem Polo `92 1.4d i powiem że nie jestem w stanie spalic paliwa za 50 PLN w 200 km. O to chodziło :)
    Ja mam VW LUPO 3L jego nic nie pobije. Ale do tych 3tyś trzeba byłoby dołożyć z 15 żeby mieć takie :P Spalanie 10zł na 100km w trasie :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    chciałbym :)
    A co sądzicie o VW Corrado? Np. ten egzamplarz: http://allegro.pl/corrado-2-9-vr6-bb...258280675.html

Dużo kosztuje zagazowanie tego VR6? (z tego co znalazłem w Google raczej dużo :/)

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Instalacja będzie kosztować tyle co auto,mowa tu o sekwencji.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Więc nadal Polo 1.4d daje radę ;)

Lupo to inna kasa, a zagazowane Corrado to i możliwość kłopotów związanych z LPG ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    chciałbym :)
    A co sądzicie o Saabie 900? :)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez marek1132
    Cytat Zamieszczone przez koNik_N
    A mercedes jest też dobrym pomysłem ale 190! W benzynie 1.8 litra, za 3000 można kupić nawet ładnego!
    To byłby strzał w dziesiątkę,auto niesamowicie wytrzymałe i tanie w eksploatacji,passat także,ale wytrzymałością nie dorównuje Mercedesowi.Więc ja jestem za baby Benzem jak to Niemcy powiadają.
    Ta historyjka polskiego "bejbi benza" mogłaby być najlepszym potwierdzeniem:

http://motoryzacja.interia.pl/news/1...jezdzi,1546529
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów