W kombi?Zamieszczone przez iNstyNkt1
E-34 525i 24V w niskiej cenie to bym omijał z kilometra bez obrazy oczywiście.
a ja dla odmiany poleciłbym ci np Polonez Caro 1,4 16V z motorkiem Rovera plus LPG zmieścisz się w cenie praktycznie z sekwencja auto stosunkowo duże wygodne co prawda koroduje ale fiaty maja ten sam problem, a części są tanie jak barszcz spali z 10-12 litrów lpg to masz w przeliczeniu 5-6 PB :) A jeździ praktycznie jak 316i :)
Proponuje się zastanowić 10 razy zanim będziesz wypisywać takie bzdury, a przynajmniej mieć postawy do pisania że omijałbyś z kilometra moje e34, nie widziałeś, nie dotykałeś wiec swoje oceny zostaw sobie :]Zamieszczone przez Zdzira 850I
No tak jedni lubią pasztet, drudzy kawior.Zamieszczone przez Zdzira 850I
Sedan.Zamieszczone przez tgracing
Sory za OT :)
Auto na zdjęciu ładne.Aczkolwiek utrzymanie 525 tanie nie będzie i spalanie po waw też będzie odpowiednie...
Jak bym miał kupić auto za 3tys które miało by mi służyć tylko do przemieszczania to na bank był by to W124.Auto które się kompletnie nie psuje.Części tanie a po zalaniu pełnego baku masz miesiąc z głowy ;) Ja bym raczej pomyślał o 250D lub 200D.Wiem,wiem...osiągi marne ale za to masz auto w którym na prawdę nie ma co się popsuć.Żadnej elektryki itd
Kojarzy mi sie dobrze może dlatego że ojciec sobie kiedyś kupił prawię nówkę(chyba roczny albo dwu letni był) i ma go do tej pory :) Co prawda on już nim nie jeździ tylko dał pracownikom żeby dojeżdżali do nas do pracy.Męczony jest co dzień i jeszcze ani razu nie zawiódłZastanów się dwa razy.
Dobrze wiem co pisze kolego instynkt i miałem E-34 z M50 może tylko 520i ale ja za gołe 520i bez LPG dostałem 6000zł a jeszcze miało wydech do poprawy także 525i z przyzwoitym LPG kosztuje, chyba że robisz prezenty to ja biorę pierwszy coś za darmo.
E-34 w niskiej cenie już raz miałem 525i 12V nigdy więcej tego błędu życiowego nie popełnię , chyba, że ktoś lubi wspomnienia po samochodzie choć nie wiem może twoje auto jest wyjątkiem natkałeś kupę kasy a teraz robisz komuś prezent ale wątpię i to szczerze :]
No Dzuda ogólnie źle nie radzi W124 to dobre auta ale taki poldek też swoje przetrzymie objedzie 300D z palcem w pupie i do tego ekonomia wyjdzie ta sama :)
Myślę kolego że tu nie chodzi o jakieś "objeżdżanie" ;) w końcu chodzi o tani i łatwy w utrzymaniu samochód.Myślę że części używanych jest wiecej (bardziej dostepnych). Wolałbym merca z racji tego że jeszcze jak się na niego spojrzy to tak źle nie wygląda.Od poldka jednak nowiej wygląda :)
A tak to lejesz do baku co popadnie i w drogę :]
Hehe może źle to ująłem z tym objeżdżaniem ale taki 200D to jest po prostu zawalidroga kompletny brak bezpieczeństwa aktywnego bo jak tu coś bezpiecznie wyprzedzić???
Ale mnie już chyba BMW wypaczyło pod tym względem także przepraszam :)
No ja nie wiem czy nowiej wygląda kwestia gustu a ten jak d.pe każdy ma swój :P
No i jeden minus takiego 200D większość kula już 3 bańkę ;D :P
I jeszcze jedną pyknie ;DZamieszczone przez Zdzira 850I
Jak chłopaki nie raz coś mówią o tym 124 to ojciec się śmieje że dopiero się dociera ;)
Przebieg raczej ori mamy przecież roczny samochód nie mógł raczej mieć miliona km.Teraz na liczniku jest 244tys km ale licznik nie działa już z 7lat :hah:
Pomijając wypowiedzi poprzedników - jako auto na studencką kieszeń proponowałbym Ci coś taniego z grupy maluchów.
Przecież głównie sam będziesz jeździł, to jako bagażnik masz też do wykorzystania tylną kanapę.
Z grupy "studenckich aut" na razie możesz poszukać coś z:
- ford fiesta, eskort
- vw golf, polo
- seat ibiza
- renault clio, r19 (megane)
Co Ci się podoba - wiadomo są lepsze i gorsze modele, kto co woli.
Z drugiej strony, jako student stawiasz auto często "gdzie popadnie", i jak siedzisz na wykładach to nie wiesz co się z nim dzieje (bez podtekstów i szukania dziury w całym) - więc z tego względu warto wybrać mało popularne auta, by jakieś lepkie łapy go nie zabrały...
No to mamy krąg podejrzanych ;) :
- E30
- E34
- Polonez
- Mercedes
Jak bym miał wybierać z tej grupy i jako kryterium przyjął bym cenę 3000, tanie części, ekonomiczne spalanie, niezawodność i komfort to moim zwycięzcą zostaje Mercedes. Aczkolwiek szczerze wolał bym cię nie pchać w ramiona konkurencji :D i polecić ci E32 z rzędowym silnikiem w gazie :D.