Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: [ elektryka] JAK POD£¡CZYÆ ELEKTRYKÊ ZAG£ÓWKÓW KANAPY?

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa

[ elektryka] JAK POD£¡CZYÆ ELEKTRYKÊ ZAG£ÓWKÓW KANAPY?

Tak jak w temacie. Ju¿ jaki¶ czas temu sprawi³em sobie kanapê podgrzewan± i z elektrycznymi zag³ówkami, od SylwkaK. Korzystaj±c z weekendu i wolnego czasu, którego dawno nie mia³em, chcia³em uruchomiæ te zag³ówki i tutaj pytanie, jak siê do tego zabraæ. Sk±d ci±gn±æ przewody, ile metrów bêdê ich potrzebowa³, czy co¶ jeszcze bêdzie mi potrzebne do wykonania tej operacji. Zak³adam ¿e nie muszê wpinaæ siê pod jaki¶ konkretny bezpiecznik, ale je¶li to siê mylê to który?

Z góry dziêkuje za informacje.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    E38 730d 1999r
    Sk±d
    Wejherowo
    Przerabia³em to, z pomoc± przyszed³ mi sylwekk. Opis tyczy siê ca³ej kanapy, ³±cznie z ogrzewaniem, nie wiem który pin konkretnie jest od zag³ówków.

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Z³±czka, która ³±czy kanapê z instalacj±, a jest ukryta za prawym oparciem, ma 5 pinów.

Pin 1 - zielony/bia³y - bezpiecznik F63 (z ty³u)
    Pin 2 - czerwony/bia³y - bezpiecznik F53 (z ty³u)
    Pin 3 - szary/czerwony - pod¶wietlenie (prawdopodobnie trzeba bêdzie doci±gn±æ np. od s³upka)
    Pin 4 - czerwony/bia³y/¿ó³ty - bezpiecznik F14 (do stycznia 95) lub F48 (dla pó¼niejszych) - oba s± z przodu
    Pin 5 - br±zowy - masa

Tak jest pod³±czona kanapa w oryginale i tak nale¿y to zrobiæ. Nie wspieram druciarstwa... ;)
    Nie pamiêtam ile metrów kabli tam by³o, ale ³atwo to sobie sprawdziæ. Trzeba ¶ci±gn±æ tyln± pó³kê, ¿eby przeci±gn±æ kable. Powodzenia :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •