pomocy w 728i sruba mocujaca tarcze hamulcowa ma wyrobione wejscie na imbus.jak ja odkrecic.ponizszy artykul rysunek numer 4.
http://www.samnaprawiam.com/poradnik...wych-bmw.html#
pomocy w 728i sruba mocujaca tarcze hamulcowa ma wyrobione wejscie na imbus.jak ja odkrecic.ponizszy artykul rysunek numer 4.
http://www.samnaprawiam.com/poradnik...wych-bmw.html#
tomala
Nabij na śrubę odpowiedniej wielkości klucz typu torx i pieprznij porządnie młotkiem to minimalnie zruszasz śrubę w gwincie, później będzie Ci na pewno dużo łatwiej. Ja tak robię kiedy imbus się ślizgnie w śrubie. Oczywiście możesz próbować ja rozwiercić i wykręcić zestawem do wykręcania śrub lub przyspawać do niej inną śrubę i wtedy próbować wykręcić. Jest mnogo sposobów. Próbuj i informuj jak poszło. Powodzenia.
Rozwiercić lub próbować coś do niej spawać i kręcić. Ewentualnie przecinak i młotek. Przed tym jak się omykała trzeba było nagrzać palnikiem lub dobrze łomotnąć młotkiem. Teraz wszystkie chwyty dozwolone a jak nie to rozwiercić łeb śruby i tarcze zdejmiesz. Z zamocowaniem drugiej to już albo wykrętakiem wykręcić pozostałość albo poprostu założyć tarczę bez przykręcania jej tą małą śrubką. Nie jest tam niezbędna.
Zakładaj NOWĄ śrubę !!!Zamieszczone przez tgracing
Ta śrubka (elemenr nr 2) kosztuje w ASO pewnie jakieś 5 zł, może 6 zł.
Gra muzyka
Spokojnie to da się odkręcić ,musisz szlifierką katową zrobić nacięcie na tej śrubie no i tarczy i potem wybijakiem ,pobijając na około tę śrubę ją wykręcić.
Jeżeli chodzi o nową ,to jak najbardziej ja mocno przykręć ,ale posmaruj smarem miedzianym, i zawsze ją odkręcisz :)
Powodzenia ,pozdrawiam
nie smarem miedziany a pastą ceramiczną, co wy do tego miedzianego :D fabryka nigdy tego niestosowala :D
Nie szkodzi,że nie stosowała ,ale śruby po posmarowaniu smarem miedzianym sie nie zapiekają,,pasta ceramiczna jak najbardziej tez może być :)
Najprościej podgrzać palnikiem. Jak dobrze dmuchniesz palnikiem to później nawet siły nie będziesz potrzebować.
Pamiętaj, że ta śruba później robi się "ciężka" :P
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms