Witam wszystkich, w niedługim czasie zamierzam kupić opony zimowe w rozmiarze 215/65R16. Chciał bym zapytać jakie marki lub modele polecacie ?
Witam wszystkich, w niedługim czasie zamierzam kupić opony zimowe w rozmiarze 215/65R16. Chciał bym zapytać jakie marki lub modele polecacie ?
Michelinki są mega, super, bomba :D szczerze polecam :D
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
SEMPERIT SPEED GRIP są super ciche i nie drogie ,plecam :)
pirelli winter sottozero nieznam lepszej do masywnych i mocnych aut
Każdy ma swoje opinie ja sporo przetestowałem opon mając swego czasu możliwości i moim zdaniem Dunlop i Continental spisuje się w naszych warunkach podobnie i wg. mnie jest godny polecenia choćby ze względu na cenę i jakość(nie będę tu robił wywodów na temat poszczególnych bieżników bo to po prostu strata czasu). Najlepszy wybór bezapelacyjnie to jednak Michelin... Mimo, że jest odrobinę za miękki przez co szybciej się zużywa jednak gwarantuje dobre prowadzenie i przyczepność w zmiennych warunkach.
Ilu kierowców tyle opinii i każdy ma inny styl jazdy, który predysponuje inną grupę opon oraz mieszankę z jakiej są wykonane dlatego moja opinia jest poglądowa i oparta na ogólnych moich doświadczeniach. Co do pozostałych firm po prostu je pomijam choć i na Dębicy jeżdżą ludzie i sobie je chwalą ;) wybór należy jednak do kupującego i to on decyduje.
Dreams from Dreams - 7er...
Zamieszczone przez krzywy191
Potwierdzam - rewelacyjna opona ! Testowałem w najtrudniejszych warunkach. Idzie na pierwszy montaż do takich samochodów jak: min. s-klasa, audi R8, Lamborghini ...
A co sądzicie o MICHELIN ALPIN A4? Dobry to był by zakup??
Bo tak mi doradził gość na wulkanizacji, a w sumie mówią że Michelin to Michelin, ale nie chciał bym płacić za markę.
a niewiadomo.... A4 to model na ten rok i jeszcze nikt nieprzetestowal :DZamieszczone przez sebobass
Ja kupiłem teraz do e32 i do e60 kleber krisalp bo już miałem z nimi do czynienia w e39 i nigdy mnie nie zawiodły-polecam
Ja mam michelin alpin (starszy model - mam dwa sezony) w swoim autku i nie narzekam trzymają się drogi zarówno na mokrej jak i zaśnieżonej drodze.
BMW 7 FOREVER
Cars are my drugs.