-
Początkujący Użytkownik
czy to mozliwe?wyciek z kolektora wydechowego
poogladalem sobie swoja 728i i zaobserwowalem kilka wyciekow,ale ten zadziwil mnie najbardziej.czy ktos moze mi powiedziec jakim cudem cos wycieka z uszczelki kolektorow wydechowych przy laczeniu z silnikiem?tak na marginesie uszczelka pokrywy zaworow byla ostatnio wymieniona takze olej nie leci na kolektory.
-
Zaawansowany Użytkownik
A to nie pozostałość po starym wycieku z dekla?
Jeżeli nie, to pytanie czy silnik pracuje na wszystkich cylindrach?
Woda to raczej nie jest, bo przy kolektorze jest za wysoka temperatura i wszystko odparowuje.
-
Początkujący Użytkownik
no niestety nie jest to pozostalosc po wycieku z dekla a silnik pracuje bez zarzutow.patrzac na kolektory wyciek jest na tym lewym.
-
Zaawansowany Użytkownik
To dosyć dziwne, gdyby silnik kulał to bym podejrzewał że to po prostu nie spalona benzyna, ale skoro pracuje jak należy to nie wiem co to za substancja.
-
Zaawansowany Użytkownik
Zapewne jest to z dołu kolektora, pewnie poci się z pod uszczelki głowicy, kilka razy spotkałem się z tym jeszcze w M20.
-
Początkujący Użytkownik
Ja kiedyś miałem wyciek z pod kolektora wydechowego cylinder 4i5 prawa strona ,taki ciemny zaciek i okazało sie że to płyn z chłodnicy dostawał sie do cylindrów i niestety dwie głowice wylatały z pod machy
Uprawnienia umieszczania postów