Cytat Zamieszczone przez mik231
Cytat Zamieszczone przez krzywy191

Aha stukanie popychaczy to syf w silniku a olej o większej lepkości tylko pogorszy sytuacje!
Twoja teza miałaby poparcie jak by grały wszystkie popychacze!! a gra tylko (aż) kilka z prawej strony , lewa nawet nie stuknie!!

Jak zwykle temat kończy się na kłótni o olej!!!! Boże ludzie ratunku to nie jest wątek o lepkości oleju, tylko już stwierdzonych stukach szklanek!!

Po trzecie kolego "Krzywy191" nie jestem mechanikiem, jak mi miga inspekcja to jade i wymieniam, wymienialem w kilku miejscach pytałem i wszyscy mówili że jak mam polsyntetyk i nie pali oleju to nie ma co eksperymęntować !! I tego sie trzymam. Kupiłem samochód był zalany półsynetetukiem , przejechałem 70tys tez na półsyntetyku i nie mam lekkiej nogi, samochód dobrze w skórę dostaje i nie dziwie się ze szklanki stukają.

niepowiedzialem ze musisz absolutnie wymienic olej a ze to bajka ze sie silnik rozszczelni!!! to co wkoncu uszczelnia silnik??? nagar??? czy uszczelka??? co ma syntetyk do rozszczelnienia silnika????? zalewalem juz syntetyki (5w50) do passatów b3, do T4 co 300tys km przejezdzil na orlenie 15w40 ale tej zimy 2 razy spalil rozrusznik jak silnikiem nie dał rady krecic, zalewalem 5w50 czy 5w40 (juz niepamietam) i auto normalnie krecilo i nic sie nierozszczelnilo