a podobno w tym silniku pompa oleju to nie problem, mylę się ?
a podobno w tym silniku pompa oleju to nie problem, mylę się ?
Pozdrawiam, Przemos
Kolego napisz ile masz nalatane może to już czas zająć się ślizgami przy rozrządzie lub ich hydrauliką mnie też raczej powoli czeka zabranie się do tego tematu...
Dreams from Dreams - 7er...
panowie, czy ktoś z Was wie czy 2.8 m52 96r ma wanosy :)?
Biały
Sprawdź kolektor wydechowy, mój dieselek też mnie drażnił tym, że gdzieś na jałowym klekotał i robił hałas. Okazało się, że mam pęknięty kolektor. Dźwięk był dziwny zupełnie od niczego gdzieś z głębi komory i tylko na jałowym.Zamieszczone przez mik231
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
na liczniku naletane jakies 340 tysZamieszczone przez Pablo_gl
jak kupowalem to miala 270tys
wiec nie ukrywajac troche jezdze
wlasnie zastanawiam sie nad tym rozrzadem bo na zimnym zaplon mu wyskakuje na losowo wybranych cylindrach...
Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...
W dieslu kolektor to reguła ale w benzynie nie słyszałem jeszcze żeby pękał. Jak już to katy sie rozsypują ale skoro to granie słychać na filtrze oleju to prawdopodobnie niesie się ze środka serduszka, więc tam bym osłuchał i szukał.
Po pierwsze jak koledzy wcześniej pisali, zrzuć miskę, jeśli pompa oleju jest cacy, to zrzucaj pokrywy zaworów i obadaj przynajmniej wzrokowo łańcuch (jak mocno wychyla się szyna napinająca). Jeżeli nie ma tragedii to prawdopodobnie rozrząd jest ok i przyjrzałbym się szklankom.
Nie ten temat ale masz pojedynczy vanos, na ssącym wałku- od przodu na głowicy masz taki "grzybek", od 98 roku był M52TU i miał też na wydechu.Zamieszczone przez bialydaro
to juz chyba taniej silnik znalescZamieszczone przez Rafciu
pompa jak by byla cos nie chalo to w czasie jazdy by wywalalo kontrolke cisnienia oleju
Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...
to juz chyba taniej silnik znalesc
pompa jak by byla cos nie chalo to w czasie jazdy by wywalalo kontrolke cisnienia oleju
Nie prawda. Nie zawsze.