Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [mechanika] Jak sprawdzić pompę paliwa

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Przekażnik każdy ma cewkę i styki. Cewka to nożki 85 i 86 jak dasz na nie plusa i minusa nie ważne jak polaryzacją to zadziała cewka która przyciągnie styk. Styki to nożki 87 i 30. Jak styki się złączy to się znaczy są ze sobą zwarte i płynie przez nie napięcie. To tak w skrócie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez Danek25
    Przekażnik każdy ma cewkę i styki. Cewka to nożki 85 i 86 jak dasz na nie plusa i minusa nie ważne jak polaryzacją to zadziała cewka która przyciągnie styk. Styki to nożki 87 i 30. Jak styki się złączy to się znaczy są ze sobą zwarte i płynie przez nie napięcie. To tak w skrócie.

A muszę do tego mieć jakiś miernik czy coś?? Bo jestem w tym zielony i nie mam pojęcia jak to sprawdzić.

Początkujący Użytkownik
    Podaj napięcie i posłuchaj, powinno być ją słychać. Ewentualnie odkręć wężyki od pompy i zobacz czy płynie drogocenna zupa :P

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez LuisFerian
    Ewentualnie odkręć wężyki od pompy
    Jak masz odkręcać, to przykręć inny, który będzie szedł do jakiegoś naczynia poza autem, żeby się nie okazało jak pompa ruszy, że masz całe wnętrze w benzynie ;)
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Koledzy pompę już mam dobrą przekaźnik dobry ale na kostce która idzie do pompy nie ma prądu co może być tego przyczyną??? proszę o szybką odpowiedź bo chciałbym dzisiaj odpalić auto.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Ok już jest wszystko git. Nie wiem czy to możliwe ale pompa nie startowała na starym akumulatorze tak jak by miała za mało prądu, a jak założyłem inny aku to nagle się obudziła i wszystko działa tak jak trzeba.

Uprawnienia umieszczania postów