-
Początkujący Użytkownik
Dopisze klika informacji odnośnie opisywanych wyżej problemów. W nowym poście, żeby nie mieszać do poprzedniego pytania, żeby było przejrzyście, Trochę czasu już minęło, a ja nadal walczę z moim autem.
Otóż na programowanie modułu Valvetronica udałem się do ASO BMW w moim mieście. Żeby to zrobić okazało się, że trzeba przeprogramować całe auto, gdyż ma ogólnie stare oprogramowanie. No i ok, dowiedziałem się już wcześniej, że jest taka procedura.
Niestety zaczynając programowanie wyszło, że nie mogą tego zrobić, nawigacja i idrive, które były wymieniane jeszcze na gwarancji nie mają wprowadzonego numeru VIN. Panowie sprawdzili sobie w historii serwisowej auta, że faktycznie było to wymieniane na gwarancji. Ale u nich brak VIN'u równa się inny niezgodny VIN.
Odpowiedź była taka, że muszę wymienić swoja sprawną nawigację na nową u nich za 8 tyś., bo mojej nie można wyczyścić i zaprogramować poprawnie jeszcze raz, żeby później było można przeprogramować całe auto.
Tragiczne podejście do sprawy, zwłaszcza, że historia auta potwierdza, że było to wymieniane na gwarancji, a nie w inny sposób.
Wygląda to na zasady, które mają na celu wyciągniecie od klienta kasy.
Także tak to było w serwisie BMW.
Szukam dalej kogoś kto zajmie się moim autem i opisanym problemem. Nie chce mi się wierzyć, że zostaje tylko ASO BMW i ich wersja opisana wyżej.
Na razie na forum nikt mi nic więcej nie odpisał, mam nadzieje, że coś się zmieni, czekam na sugestie, rady.
Jakby coś się ruszuło opisze dalej temat.
Pozdrawiam,
Marcin
Uprawnienia umieszczania postów