Objawy podobne tzn.? Takie objawy, że nie przerzuca biegów jak wyskoczy błąd silnika mogą być od wielu różnych problemów. Mi konkretnie chodzi o te błędy, które podałem, jak pisałem prawdopodobnie błędy uszkodzonego modułu Valvetronica, jeśli w tym aucie, które pokazałeś są inne błędy to może być to coś zupełnie innego.

U mnie te problemy zaczęły się nagle, podobno te moduły tak sobie padają. Prawdopodobnie coś dzieje się także z katalizatorem, co jakiś czas jest błąd 29F4 Catalytic-converter conversion, więc objawy mogą być powiązane z błędami od modułu Valvetronica. Nie przerzuca biegów co któreś wyskoczenie błędu (czyli idzie do pewnych obrotów), obroty na postoju co jakiś czas są nisko ok. 450-500 (powinny być zawsze 650-700?), wskazówka delikatnie drga, trzęsie, po wyłączeniu auta i ponownym włączeniu wszystko wraca do normy, czasami się powtarza za chwile.

Auto próbowały diagnozować osoby, które pracowały w Aso wiele lat, jak pisałem byłem w 2 warsztatach, które, że tak powiem specjalizują się w BMW, na razie nikt nic konkretnego nie wymyślił. Nie wiem czy w Aso w Bydgoszczy pracuje ktoś, kto powie mi coś więcej, więcej to na pewno będzie trzeba zostawić...

Liczę jeszcze na jakieś sugestie osób z forum, chyba że nikt nie miał z tym do czynienia, na razie jeżdżę drugim autem :(