Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 22

W±tek: Ile mo¿e spaliæ 728 na trasie Wroc³aw - Wo³ów

7er Freak Awatar Greg38
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Sk±d
    DE/PL
    Blog
    18
    Cytat Zamieszczone przez Anonymous
    Witam,

moja 740 bierze realnie 13,5 l/100 benzyny i 16 l/100 LPG...wiec ujdzie w tlumie. Najmniej mialem 9,3 l/100. Ale musze dodac, ze ma 297000 km i sam wystukalem 150000 km na niej

Pozdro
    oj, znowu mnie nie zalogowalo...to mowilem ja...Greg :mrgreen: :mrgreen:
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - za³ó¿ temat i prze¶lij link a postaram siê odpowiedzieæ!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Sk±d
    Tychy, ¦l±sk
    Wtryski plus pompa za 3 ty¶?? podaj mi telefon do tego go¶cia. Biorê taki zestaw.
    Po drugie. Mój mechanik ma do¶wiadczenia z chipowanym 730D. Ma... bo go¶ciowi ju¿ 3 razy robi³ skrzynie. Wiec nie wiem czy warto. Mi zdecydowanie odradza³.

Regeneracja wtrysku to koszt od 200 do 400z³ za sztukê. Pompa wysokiego ci¶nienia w silniku hmm co¶ ok. 3 ty¶.

Mi realnie po mie¶cie a deptam ;-) bierze 11l. Na trasie pow. 200 ok. 10-10,5. Wolniej po autostradzie nie je¿d¿ê :mrgreen:

Swego czasu je¼dzi³em po mie¶cie tak przepisowo 50-80 i wzio³ 8,1. Ale to by³a jazda 60 letniego dziadka. Bez ostrych przy¶pieszeñ itd. :-/ . Na codzieñ tak nie je¿d¿ê..

Chcê kupiæ 5,4 v12 i realnie my¶l±c liczê na 20-25 po mie¶cie.. No có¿ 326 kucyków trzeba jako¶ nakarmiæ. ;-)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    Cytat Zamieszczone przez Kronos
    Chcê kupiæ 5,4 v12 i realnie my¶l±c liczê na 20-25 po mie¶cie.. No có¿ 326 kucyków trzeba jako¶ nakarmiæ. ;-)
    tylko licz sie z tym ze na autostradzie powyzej 200 tez moze tyle spalic, a moze i nawet wiecej, bo przy duzych predkosciach robia sie bardzo duze roznice miedzy dieslem a benzyna, byl kiedys na ten temat ciekawy artykul w Auto ¦wiecie

jak du¿o ¶migasz po autostradach to bedziesz takie kwoty na paliwo wydawal ze ci sie moze szybko znudzic ta 750 ;-)

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Sk±d
    Tychy, ¦l±sk
    oj chyba nie :mrgreen: kiedy¶ ol±da³em test w140 i e38 s600 vs. 750i.. Spalanie mieli na poziomie 25l i nie je¼dzili tymi autami jak baby.. có¿ dlatego piszê ¿e te auta pal± tyle i siê z tym liczê..

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    Tak siê przygl±dam tej dyskusji i chyba mam wyrobione jedno zdanie :

¯e tak naprawdê nie ma modelu takiego który móg³ by dogodziæ i na autostradzie i w mie¶cie pod wzglêdem ekonomicznym jak i dynamicznym.
    I taka dyskusja prowadzi tylko do ci±g³ych poszukiwañ modelu którego nie ma (...) :!:

Ja na Twoim miejscu Marcin kupi³ bym 735 z 2000 lub 2001 roku i przy tym bym pozosta³.

A Kronosowi odradzi³ bym sprzeda¿ auta które nie ma du¿ego wk³adu finansowego > zrobi³ bym je ³adnie wed³ug gustu i tyle > po co kupowaæ co¶ innego po to , ¿eby nabraæ siê w butelke :!:
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    ja zwykle ciezka batalia o spalanie w 750

7ka
    Go¶æ
    Marcin czego szukasz?? bo jesli kupisz 750 to chyba nie po to zeby toczyc sie nia 90km/h...cos tu nie gra..rozumiem ze najlepiej miec szybki,ekonmiczny samochod..ale bmw do takich nie nalezy..tym bardziej 750i..niedawno czytalem ze myslisz o dieslu bmw bo przy dzisiejszych cenach benzyny itp..pisales to majac 735i..teraz chcesz 750i. naprawde dobrze ci radze zebys sobie przeliczyl,przeanalizowal..koszty diesla mowisz..powiem szczerze ze w moim klekocie (213tys) robilem tylko tylny most i nic poza tym..naprawde nic. ...myslalem wtedy ze to skrzynia..na szczescie most..co do chipa..fajnie byloby ale w nowym aucie,i tez nie jestem przekonany czy dobrze byloby to dla skrzyni..jest jak jest..430Nm nie ma tragedii..
    jesli nie diesel to kup sobie 728i..naprawde zastanowilbym sie nad takim silnikiem bo jest to starsza sprawdzona jednostka i ma niewielkie w porownaniu z innymi zuzycie paliwa..
    jest jeszcze alternatywa 740i z gazem princa tak jak ma Sebek..i nad takim czym tez warto pomyslec..tyle ze koszt instalacji to 8-9 tys zl..
    generalnie podoba mi sie to ze nie starasz sie kupic innego modelu bmw ..jestes wierny e38 i za to szacun!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    Cytat Zamieszczone przez Marcin978
    to chyba odwrotnie,

auto ktore ma np zalozmy 235 koni (735) jadac 220 jedzie prawie na maxymalnie wysilonym silniku, siorbanie paliwa jest mayxmalne

a taka 750 przy 220 to sie rozgrzewa dopiero i nie pali swojej gornej granicy
    nie wiem jak sa biegi zestopniowane w 750 ale podejrzewam ze wyzej niz np w 735
    no tu moglbym sie moze zgodzic, chociaz ciezko powiedziec na 100% czy tak jest

tyle ze ja porownywalem 750i i 730d, a nie 735i, a to zupelnie co innego, tak jak pisalem miedzy dieslem a benzyna robia sie bardzo duze roznice przy wysokich predkosciach, i jest to potwierdzone testami - nr 23/06 Auto ¦wiata (ktorego oczywiscie nie moge k... teraz znalezc :mrgreen: zeby wrzucic skany, ale mozna wykupic dostep na stronie auto ¶wiata i przeczytac). Zreszta to jest nawet po czesci zgodne z Twoja teoria, bo zwroc uwage ze diesel bedzie mial przy 200 moze z 3000 - 3500 obr/min, a 750 pewnie bedzie miala wiecej (strzelam teraz, ale wydaje mi sie ze tak bedzie). V12 bena kontra R6 diesel - ktory zuzyje wiecej paliwa przy tej samej predkosci obrotowej?

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    Wojtek a ile pali Twoja 728 w Warszawie ??
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

7ka
    Go¶æ
    powiem tak z tych 2 wariantow..zastanowilbym sie nad 3.0d i 4.0d.

5.4 jest mega kozak zajebiste wnetrze ale...spalanie..rozmawialem z posiadaczem 750 e38 powiedzial mi szczerze ze robi bardzo malo km wiec dlatego ma 5.4..spalanie ..mozna zejsc w miescie do 18,ale baaardzo delikatnie z pedalem gazu..generalnie miasto nrmalna jazda to 20l..trasa 13/14..
    pytasz ile v12 spali przy 90km/h..

nie wiem dokladnie ale powiem ci ile komp pokazal mi przed chwila..5,7..nie zwrocilem uwagi ktory bieg sie wlaczyl ale tak to jest..

zaleta 3.0d moim zdaniem to silnik(430Nm w wersji 184ps 410Nm),skrzynia,spalanie..czy jest mulowaty..po przejazdzce 4.4 stwierdzilem ze jest..ten sam kolega ktory ma 5.4 przejechal sie 740i i powiedzial to samo o v8..
    zaleta 4.0d sa sa napewno osiagi lepsze od 3.0d..lecz czytalem wiele na temat tego modelu..martwi mnie to ze 5hp30 moze miec problemy wstecznego biegu..to samo co 750..duzo zalezy od poprzedniego wlasciciela..tam masz 2x turbo..wiec jak liczyles wczesniej to wiadomo ze 4.0d jesli podkreslam jesli bedzie jakas awaria..to bedziesz musial wiecej wybulic..
    generalnie ciezki orzech do zgryzienia..wybrac ekonomie,czy osiagi,a mozna i to i to..powiem ci ze ciezkie pytanie co lepsze??

dam ci inna rade ktora kiedys dostalem od mojego ojca..wybierz ta co lepiej wyglada,co jest lepiej utzrzymane.. ;-)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •