Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 173

Wątek: Regionalne piwa dostępne w waszych miastach

Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Wieslawie, a ile taka paczuszka z Anglii Cie kosztowala? moze sie usmiechne do gurala i mi cos podesle smacznego :P

Generalnie ja polecam Zywca porter, ciemne piwo, dosc mocne, z charakt. goryczka, dosc drogie, 4.5-5pln za 0,5l ale wg mnie bardzo dobre.
    9/10 ;)
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Cytat Zamieszczone przez x-factor
    Jak by ktoś szukał guinnessa to ostatnio widziałem go w puszkach na stacji BP w Opolu więc pewnie na innych tez powinny być :)
    a sprawdź proszę kolego czy na tych puszkach jest napisane : Brewed in Ireland by Guinness & Co. St. James's Gate. Dublin 8.
    i poruszaj tą puszką czy słychać w środku latającą plastikową kulkę? ;)

Cytat Zamieszczone przez BRABUS
    Wieslawie, a ile taka paczuszka z Anglii Cie kosztowala? moze sie usmiechne do gurala i mi cos podesle smacznego :P
    To nie możliwe przesłać taką paczuszkę bezpośrednio z wysp lub do wysp.. przepisy...paczka przyszła przez znajomego i dopiero w RP nadana pocztą..
    Góral w zamian życzył mi smacznego i wypicie jego zdrowie.. ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Siudmy Irl
    BMW
    E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław
    Chcę z tego miejsca bardzo podziękować Guralowi za przemiłą przesyłkę
    Wieslaw nie ma za co. Jak bede w PL sprobujemy ciezszego kalibru, chlopaki z Wawy wiedza o co kaman :x A z przesylka faktycznie jest problem. Kiedys mozna bylo po cichu przeslac kurierem, ale francuzi przesylki zaczeli trzepac, a poczta w Irl jest to zabronione. Tak wiec pozostaje uprzejmosc tych, ktorzy jada autem.Z przebojami, ale dotarla :) Jeszcze raz zycze smacznego

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez Guralbmw
    francuzi przesylki zaczeli trzepac
    ... To oni kobiet nie mają?

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Guinness - ciąg dalszy.

Jestem mile zaskoczony! Piffko zupełnie inne od naszych.. pierwsze łyki uderzają mocną goryczą ale już po połowie kubki smakowe się przyzwyczajają i jest pięknie! Pianka bardzo gęsta rzekłbym nawet kremowa jak w cappuccino nie znika do ostatniego łyku. Wypiłem 6 sztuk i rano żadnych oznak kaca!! a piło się idealnie ponieważ piwo wogóle nie gazuje i nie wydyma trzewi.. Czemu tak jest? Ponieważ nie ma w nim CO2 !!!

Oto cytat z pewnego forum piwnego:
    "Biorąc do ręki puszkę zainteresował mnie dziwny odgłos wydobywający się z jej wnętrza. Po krótkim śledztwie okazało się, że w puszce znajduje się sporych rozmiarów (3cm) kulka wypełniona azotem, która jak się okazało ma za zadanie wspomagać wytworzenie niezwykle kremowej piany, tak że pijąc piwo z puszki ma ono wyglądać i smakować tak samo jak z beczki w pubie. Po otwarciu rzeczywiście pojawia się piana i nalewając piwo do kufla ma się wrażenie, że nalewa się samą pianę. Krótkie spojrzenie na pełen kufel pozwala nasycić się niesamowitym widokiem płynu wytrącającego się z bardzo delikatnej piany (która na początku stanowi 100% zawartości naczynia). Piana bardziej niż pianę piwną przypomina wyglądem tą z cappuccino. Smak mocnej goryczy i niezbyt głębokim słodowym posmakiem. Piwo jest trochę kwaskowe w smaku, alkohol jest raczej niewyczuwalny, a nasycenie azotem zamiast dwutlenku węgla sprawia, że gaz jest właściwie niezauważalny w smaku. Kremowa piana oczywiście bardzo miło obchodzi się nie tylko z naszym zmysłem wzroku ale również i smaku - smakowanie samej piany jest bardzo przyjemne i mi z całokształtu właśnie piana najbardziej przypadła do gustu "

no i parę fotek żeby był widać o czym rozmawiamy:
    10 sek. po nalaniu:

20 sek. po nalaniu:

pół minuty:

minuta:

a to sprawca tego przedstawienia:

Jak mówiłem nie lubię punktować piwa ale gdybym musiał to dałbym 10/10 tak samo jak Lwówkowi Książęcemu ale zaznaczam że oba te trunki to dwa różne światy ;)

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Mam nadzieję, że po Wiesiowym opisie sporo ludzi skosztuje tego piwka :] Polecam

Zmrożone, odstawione na kilka minut ... trochę za nim tęsknie ... a może za klimatem irlandzkich pubów ? ... :medit:
    Pewność na każdym kilometrze ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Siudmy Irl
    BMW
    E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka
    trochę za nim tęsknie ... a może za klimatem irlandzkich pubów
    Maciek wraaacaj do IRL ;D

Zaawansowany Użytkownik Awatar szczuplyfm
    BMW
    e38 735i '98
    to guiness

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    W ciechanowie kroluje ciechan. Widze ze miodowe juz znacie ale warto siegnac po wyborne (zwykle slabsze), mocne, pszeniczne, portera, maciejowe (slabego portera) czy bezalkoholowego krzepiaka. Wszystkie sa niepasteryzowane i moge smialo powiedziec ze to jedne z najlepszych piw. Kazdy znajdzie cos dla siebie pod warunkiem ze ciekawia go nowe smaki. U mnie te piwka sa 1-2 zl tansze niz w duzych miastach wiec brat jadac na studia czesto bierze"krzyneczke" dla kolegow. Dodam ze trzeba patrzec na termin waznosci- jest on krotki (2 m-ce) i na koncu piwo choc nie jest przeterminowane to smakuje zdecydowanie gorzej (najbardziej czuc to po miodowym). Ale takie 2 dniowe piwko ktore mozna dostac w malych sklepikach jest super.

Wg mnie konkurencja dla tych piw jest tylko kasztelan niepasteryzowany ale on jest tylko jeden :/

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Wiesław, no zazdroszcze tego trunku wiem o czym mowa i również miło wspominam smak tego piwcia

Uprawnienia umieszczania postów