to jest pycha :D
![]()
to jest pycha :D
![]()
A co powiecie o moim lokalnym piwie
![]()
Znam :]Zamieszczone przez Guralbmw
ale nie podszedł mi ten rodzaj piwa
Pewność na każdym kilometrze ...
Nie ma sie co dziwic, ze nie podeszlo jak zapijales nim whiskey :D
Guinness..... no chłopie to marka sama w sobie!
Piwo z wielkimi tradycjami i znane na całym świecie jak niemiecki przeźroczysty Beck czy angielskie mętne Ale...
To bardzo ciemne piffko dla tego że robią je ze skarmelizowanego słodu jęczmiennego ..... podobno działa jak afrodyzjak!
Oczywiście nie ma porównania do np. Lwówka ;)
Góralbmw - zazdroszczę ci że masz je w pierwszym lepszym pubie ;)
Szczerze mówiąc mi też nie podeszło
btw. W Wawie dobre jest Zamkowe Mocne i takie coś w Kauflandzie za piątkę - naprawdę dobre. W Skierniewicach kiedyś mieliśmy własny browar ale jest dawno zamknięty - nawet nie miałem okazji spróbować. Okocim Zagłoba - też godna polecenia
Panowie co do piwek preferuje ciemne i z nich polecam Noteckie jak przedmówca wyżej z resztą niedaleko mnie ten browar sie mieści, złoty bażant ale tmave(ciemne) lekko słodkawe, Miodne z browaru kormoran z olsztyna jedyne piwo słodzone miodem które mi smakuje pewnie dlatego że ciemne ;) a no i przepadam za piwami czeskimi szczególnie PRIMATOR jak macie okazje to kupujcie i pijcie miodzo!! dla mnie najleprzy porter z 24% ekstraktu :P
Bayerische Motoren Werke AG
мой дорогой Чёрный бумер
Haha, a to was zaskocze :D moj starszy wspołpracuje z browarami, Amber, Ciechan, Staropolski, i tam jeszcze jakieś, więc fajnie słyszeć ze wam te piwka smakują, aż napędziliście mnie taką radościa ze też sie napiłem. Jak byście pytali, to sprzedaje chmiel do tych browarów ( dzięki mu piwo jest w tych browarach :DD -> poniekąd ) :]
Lecz co do mnie to oczywiscie PERŁA EXPORT =) oraz czasem jakieś wynalazki
Za piwem zabardzo nie przepadam, wole wode ognista, wyrazista :)
Pan Jakubiak mądry człek jest! Chętnie bym się z nim pyknął kufelkiem ;)
słyszycie? potrzeba 45 dni na uwarzenie prawidłowo piwa... żaden masowy browar nie traci na to więcej niż 14 dni - to mówi samo za siebie.