Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami
Panowie co do ceny i transportu to proponuje PW.
Wiesiu a Ty wpisuj tutaj swoje spostrzeżenia a nie handluj z Rondlem :D :D
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
taaaaa Bezi .... nawet człek nie wie kiedy łamie regulamin... już z Rondlem na PW sobie poradziłem
na zlot trzeba się zaopatrzyć no nie?
U nas 3.00zł + kaucja
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
najnowsza dostawa:
kolega Rondel okazał się niezwykle pomocny nie dość że pięknie zrealizował moje zamówienie to jeszcze obsypał mnie gadżetami piwnymi : podkładki, gazetki, plakaty.. jestem w szoku!
Rondel - wielkie dzięki.
oto przedstawiciele aktualnej gonitwy:
i plakat browaru Fortuna:
a ja jestem pod ogromnym wrażeniem piwa Orkiszowego z miodem mmmmm.... coś pięknego!!!!!!!!!!! rozsmakowałem się w tym trunku... naprawdę fantastyczne!!
Mam trochę informacji o tym piwku - później wkleję skan
pozdro.
Wiesław to Orkiszowe jest niesamowite , jeszcze lekko schłodzone :) , ale muszę Ci powiedzieć że "Piwo na miodzie gryczanym " to wręcz niebo w gębie . Piwo z manufaktury Browaru Jabłonowo . A to opis znajdujący się na butelce , który notabene oddaje dokładnie smak i aromat piwa :) " lekko gryczane tło , uwodzący aromat miodu , barwa ciemnego bursztynu " :) .
Ostatnio smakowałem i było mega :) Chełmianka Jasne.
Ostatnio edytowane przez olejus ; 05-07-2011 o 20:41
Pić trzeba ! Jeść można !
ooooo... muszę koniecznie do tej chełmianki dotrzeć... niedługo nowe zamówienie.. nie mogę się doczekać...
póki co w moim markecie dostrzegłem wczoraj to: Trybunalskie Miodowe.
fajne miodowe piwko choć Orkiszowego nie pobiło to naprawdę warte spróbowania. Miód wyraźnie wyczuwalny gaz pięknie odsycony tylko pianka cieniuuuuutka i szybko niknąca... cóż za to smak bardzo przyjemny. Aha! spójrzcie jaki kolor łapie pod światło.... czyste złoto!
![]()
Dobra , koniec żartów... mówiłem że spodziewam się dostawy. Dziś przyszła.
Zapowiadają się niezłe igrzyska... a oto zawodnicy:
1. Panie i Panowie przedstawiam KOPERNIKA!!!!!
Wiele słyszałem o tym piwie i wiele sobie po nim obiecuję. 5,6 % - czyli normal.
Piwo te jest bardzo trudne do dostania robi je Browar Amber ale z przeznaczeniem na export, po Polsce rozprowadzana jest tylko śladowa ilość przez Auchan. Nareszcie je mam!!!
oto opinia o tym piwie internauty z forum browar.biz :
"Jeden z najlepszych pilsów krajowych. Pełny smak, pełna satysfakcja - to powinien być slogan dla Kopernika, a nie popłuczynowatego Lecha.
Każde moje zakupy w Auchan kończą się zakupieniem conajmniej 10ciu bączków Kopernika.
Piwo pierwszego sortu. Wśród wyrobów marketowych miażdży całą resztę."
Nic dodać nic ująć.
2. Zawodnikiem nr 2 jest JAGODOWE LUBUSKIE :
4,2 %
autor - Browar Witnica. Jest to piwo aromatyzowane, niefiltrowane i niepasteryzowane o ciemno czerwonym kolorze z opowiadań wiem że pięknie pachnie i smakuje jagodami..... mmmmmm... nie mogę się doczekać.....zapowiada się całkiem nieźle.
3. czas przedstawić trzeciego zawodnika:
Uwaga ! kto nie słyszał niech teraz usłyszy kto nie widział niech teraz zobaczy... Oto mam przed sobą najlepszego przedstawiciela piw browaru PINTA!!!!!
Wszystke Pinty mają śmieszne nazwy. Ta Pinta nazywa się : "ATAK CHMIELU AMERICAN INDIA PALE ALE"
odsyłam do stronki : http://www.browarpinta.pl/ gdzie znajdziecie pozostałe 5 pint z jeszcze śmieszniejszymi nazwami...
Wygląda tak:
z etykiety:
"Fantazyjnie nachmielone piwo czerwono-miedziane, treściwe za smakiem i aromatem cytrusowym, kwiatowym, żywicznym, sosnowym i owocowy , pochodzącym od amerykańskiego chmielu. Fermentowane z użyciem drożdży Safale w temperaturze 18-19 stopni C."
i co wy na to? - Ja się zakochałem.
Ponoć wszystkie Pinty to nowy wymiar piwa... przekonajmy się!
PINTA nie uznaje nudy.
PINTA opracowuje receptury.
PINTA sprowadza odpowiednie surowce.
PINTA warzy i rozlewa piwa w zaprzyjaźnionych browarach
PINTA oddaje Tobie to, co najlepsze.
PINTA jest jednak szalona.
4. No i na koniec tego przydługawego postu zdjęcie które zwali z nóg wszystkich uczestników ostatniego Zlotu w Ślesinie... Kto był - wie o co caman...
Jednocześnie jest to czwarty zawodnik którego myślę że nie muszę przedstawiać - po prostu najlepsze polskie piwo (według mnie):
Relacja z wyników zawodów - niebawem.
Ciao!