Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 173

Wątek: Regionalne piwa dostępne w waszych miastach

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Smaki i wrażenia poznane więc:
    1.Jagodowe Lubuskie
    Banan zagościł na twarzy na taki widok:

Bo trzeba przyznać kolorek piękny! I zapach też cudowny - jagody jak żywe!..............niestety tyle dobrego - reszta to same minusy!
    Różowa piękna piana - szybko znika a smak - pierwszy łyk słodki ale zaraz później - chemiczna gorycz... po prostu niedobre!
    podobno jest to piwo dla Pań ..Hmm.. słyszałem że męskie kubki smakowe zdecydowanie różnią się od damskich ale że aż tak?! nie wierzę!

Piwo przereklamowane, zrobione dla bajeru a nie do picia.
    Zdecydowanie nie polecam.

2. Pinta

Bardzo mocna piana! Sztywna aż ciężko kufel wypełnić piwem.
    Rzeczywiście czuć żywicę sosny i cytrus - niestety Grejpfrut , którego nie cierpię osobiście. i tu te piwo ma pecha ponieważ ja go nie polubię.
    Jak ktoś lubi grejpfruty to śmiało - to piwko dla niego. Po prostu gorycz nie jest chmielowa tylko grejpfrutowa i to bardzo intensywna.
    Ale piwo zdecydowanie ciekawe i spróbowania warte. Na szczęście jest jeszcze 5 innych Pint! Więc myślę że znajdę swoją.

3. A teraz Kopernik.

Tak Tak Tak - 3 razy na Tak!
    Zacne piwko. Koniecznie trzeba spróbować rzeczywiście czołówka wśród polskich pilsów
    Pije się je doskonale w niczym nie przeszkadza.
    Jest delikatne i miło pachnie ponadto pięknie odsycone i mocna aczkolwiek dziurawa piana.
    Spokojnie można przy nim pobiesiadować - POLECAM !
    Zdrówko:

4. Raciborskie Zielone
    Tylko potwierdza swoje miejsce w szyku.
    Dla mnie - nr 1 w Polsce! nawet lepsze od Kopernika.
    nie piszę o nim bo parę postów wstecz jest wszystko.

Panie i Panowie - pijcie Piwo - bo to napój Bogów. Tylko nie pijcie popłuczyn które niestety coraz częściej można znaleźć wewnątrz puszki zamiast Piwa.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo E38 1999 r.
    Atak Chmielu z browaru Pinta jest bardzo dobry ale nie daj się namówić na piwo a'la Grodziskie z tego browaru, bo jest paskudne. Chyba, że chcesz wziąć na spróbowanie ( nie wypiesz nawet jednego ). Jakbyś miał gdzieś możliwość, to zamów sobie z tego samego browaru Zawiercie Bursztynowe i Zawiercie Jasne. U mnie niestety już tego nie ma, bo właściciel hurtowni z tego zrezygnował ( a szkoda ). Pozdrawiam
    Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Poje..na polityka skupu butelek po piwie.

Chora sytuacja w moim mieście gdzie marnotrawstwo doprowadza mnie do białej gorączki!
    Dziś wyrzuciłem do kosza 70 butelek po piwie ponieważ żaden sklep ani market w Lubaniu nie zechciał ich przyjąć mimo że miały identyczny kształt co butelki które przyjmują ale etykieta była od piwa którym oni nie handlują!! Pytam jakie to ma znaczenie przecież papierki i tak odmaczają i dają nowe- do cholery!!! odp: nie bo takie mają zalecenia od dostawcy piw!!! Zgroza!!!
    A gdybym poodklejał naklejki i tak by to nic nie dało bo bez naklejki też nie przyjmą!!! Skanują etykiety z pustych butelek a bez etykiety nie ma skanu i takiej też nie przyjmą... Ręce opadają!!!
    Czy w waszych miastach jest tak samo?
    Czy to możliwe żeby w naszym kraju było tak dobrze żeby wyrzucać butelki z napisem: zwrotne - na śmietnik?

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    A na browarze w Raciborzu non stop wisi baner "Skup butelek i skrzynek piwnych"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo E38 1999 r.
    Już Ci mowię Wiesław na czym to polega. Jeżeli biorę piwo z hurtowni, to hurtownia z której to piwo wziąłem wciąga mi na stan ilość pobranych butelek przeze mnie. Mam czas, żeby zwrócic te butelki do hurtowni, a jak nie zwróce, to po miesiącu hurtownia wystawia mi fakturę za opakowania.
    Dla przykładu, jeżeli wezmę 200 butelek piwa z Kompanii Piwowarskiej, to hurtownia rozlicza mnie z tych butelek. Mogę im oddać butelki po piwie, którym oni handlują np. z Żywca, tylko, że zaksięgują to jako oddane butelki z Grupy Żywiec a za butelki z Kompanii dalej będe musiał zapłacić. Ja też nie przyjmuję butelek z browarów, których nie prowadzę, ponieważ żadna hurtownia mi ich nie weźmie.
    Jeśli chodzi o butelki bez etykiet, to ja przyjmuję, bo żaden kierowca odbierający ode mnie butelki, nie sprawdza czy są poprzyklejane etykiety, więc w gąszczu oddanych butelek, można kilka zawsze schować :)
    Mam nadzieję, że udało mi się troche rozjaśnić temat.
    Pozdrawiam
    Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław Zobacz posta
    Poje..na polityka skupu butelek po piwie.

Chora sytuacja w moim mieście gdzie marnotrawstwo doprowadza mnie do białej gorączki!
    Dziś wyrzuciłem do kosza 70 butelek po piwie ponieważ żaden sklep ani market w Lubaniu nie zechciał ich przyjąć mimo że miały identyczny kształt co butelki które przyjmują ale etykieta była od piwa którym oni nie handlują!! Pytam jakie to ma znaczenie przecież papierki i tak odmaczają i dają nowe- do cholery!!! odp: nie bo takie mają zalecenia od dostawcy piw!!! Zgroza!!!
    A gdybym poodklejał naklejki i tak by to nic nie dało bo bez naklejki też nie przyjmą!!! Skanują etykiety z pustych butelek a bez etykiety nie ma skanu i takiej też nie przyjmą... Ręce opadają!!!
    Czy w waszych miastach jest tak samo?
    Czy to możliwe żeby w naszym kraju było tak dobrze żeby wyrzucać butelki z napisem: zwrotne - na śmietnik?
    to samo mam z piwami browaru Jagiello, supermarket pzyjmuje tylko light i mocne na ktore byla odliczona kaucja z etykiety, a calej reszty piw z tego browaru w tej samej butelce o,33 czy o,5 l nie przyjmuje, czyli lipcowego niepast., wszystkich smakowych itd, oddalem im 30 butelek za darmo w leclercu to mi powiedzieli, ze i tak wyrzuca do kosza, to bedzie zawsze chory kraj! a w czechach podchodzisz do dziury w scianie i po kolei wtykasz jakie masz butelki i wszystko jest OK!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław Zobacz posta
    ooooo... muszę koniecznie do tej chełmianki dotrzeć... niedługo nowe zamówienie.. nie mogę się doczekać...
    ta chelmianka to jest rebranding naleczowskiego, jesli chodzi o browar jagiello to lipcowe niepasteryzowane [jak jest swiezutkie to blyskawicznie znika z polek u nas w lublinie i naprawde duza przyjemnosc], special i mocny, na reszte szkoda czasu....w ogole jesli chodzi o browar jagiello pod chelmem to czasami mozna trafic gorsza w smaku butelke i nie wolno sie zniechecac tylko kupowac przewlekle, bo nastepna partia moze byc znakomita...zreszta mniejsze browary czasami tak maja...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Wiesiu...zobacz na to...ile piwek przed Tobą...
    Czekam na relacje z konsumpcji..ale po jednej butelczynie dziennie bo nic nie bedziesz pamietać :D :D :D :D
    http://finanse.wp.pl/gid,13642477,galeria.html?T[page]=1
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Wiesiu...zobacz na to...ile piwek przed Tobą...
    Czekam na relacje z konsumpcji..ale po jednej butelczynie dziennie bo nic nie bedziesz pamietać :D :D :D :D
    http://finanse.wp.pl/gid,13642477,galeria.html?T[page]=1
    Bezi ! chcesz mnie z torbami puścić?!

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Witam ponownie!
    dziś odebrałem paczkę od mojego zaprzyjaźnionego dostawcy. W środku mix piw z Rosji, Litwy i Białorusi. Jako że dostawca właśnie powrócił z tamtejszych stron specjalnie dla mnie skomponował ten oto bukiet:

krótka prezentacja:

piwka rosyjskie:
    1. Stolichnoe znane i popularne piwo z Moskwy u nas niestety żadkość.. 5 % Dla tych co kumają po rusku: http://www.ochakovo.ru/beer/8?unok=1

2. Baltika N5 czyli Golden Lager piękne w efektownej butelce piwo bardzo klarowne 5,3% link: http://beeradvocate.com/beer/profile/401/4699

3. Baltika N7 czyli Export Lager w równie pięknej butli tyle że zielone i na kapsel z uchwytem - ciekawostka. 5,4%

4. Syberyjska Korona. Noooo popatrzcie tylko na nią ! Prześliczna! z odkręcanym kapslem i tłoczoną butelką z licznymi grawerami 4,5% :

5.Brestskoye O.K. sory za pisownię poprawnie jest tutaj: http://www.brestbeer.by/ 5,0%

Piwka z Białorusi:

6. Barhatnoye - oczywiście nie tak się pisze.. 4,8%

7. Żigulewskoye - j. w. 5,2%

8. Aleksandria - 5,5%

I piwka Litewskie:

9. Volfas Engelman - to piwo w zasadzie Austriackie ale na Litwie też robią . W bardzo ładnej butli. 5,2%

10. Kastonu - ciemne również w grawerowanej butli 4,8%

11. Porteris - też ciemne jak to porter 7,0 % !

12. Birżieciu - masakra z wymową... nie dziwne - 8,0% !

13. Mariu. 4,2%

14.Gyvas Niepasteryzowany 5,0%

15. Kalnapilis Pilsner - podobno bardzo popularne i dobre na Litwie 4,6%

16. Na koniec absolutny hicior o którym już wcześniej pisałem że jest zamówione.. i proszę : Tauras Gyvas - Najlepsze ponoć piwo na Litwie. Niepasteryzowane i Niefiltrowane czyli mętne jak woda w Odrze. 5,9 % http://rokiskis.popo.lt/2010/11/02/t...ar-neragavote/

Uf! Strasznie mnie zmęczył ten post więc teraz idę na PIWO!!!!!hej!!!
    Ostatnio edytowane przez Wiesław ; 10-08-2011 o 07:53

Uprawnienia umieszczania postów