Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 173

Wątek: Regionalne piwa dostępne w waszych miastach

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Jak byłem w koszalinie to piłem tylko BROK SAMBOR było pyszne daje 10/10 niestety u nas można kupić tylko BROK EXPORT a to już nie to. Co do Ciechana to kolega Sebek mnie nim uraczył i też śmiało daje 10 no i Wiesławie LWÓWEK jest mega super

Szkoda że w Zgorzelcu żadnego z tych browarków nie da się kupić :(

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Lwówek można już dostać w Łodzi

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    @Wieslaw

a jak miodowe ? Nic nie piszesz - czyzby nie smakowalo ?

Moze wybierzemy sie na wycieczke do Liberca, zrobic rozeznanie na rynku czeskim ....

Sebek

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Ciechan - Miodowe.

Musiałem parę wieczorów z nim zaliczyć żeby być pewnym co napisać .
    Dobrze a więc:
    Przede wszystkim słodkie. Po pierwszym wydaje się że nawet za słodkie ale drugie i dalej już jest OK. - oczywiście to wina miodu którego aromat i smak góruje nad chmielem.
    Piffko należy pić tylko i wyłącznie z kufla i bełtać butelkę podczas nalewania gdyż to co najlepsze osadza się na dnie (tak chyba jest z każdym niefiltrowanym piwem)
    Pierwszego wieczoru wypiłem 5 szt - normalna dawka żeby stwierdzić czy piffko nadaje się na imprezy.. no i zonk! na drugi dzień ból głowy i ciężko ze wstaniem :? czego po nawet 6 Lwówkach nie zaobserwowałem. Gaz też uwalnia bardziej od Lwówka - po pierwszej flaszce już bekanie idzie. :/
    Ciechan więc nie jest dobrym piwem żeby się napier...ć ale doskonałym by sie delektoweć.. i tak było drugiego i trzeciego wieczoru... Pić trzeba pomału i uważać by osad nie spadał na dno, baaaardzo ciekawy smak trudny do opisania - trzeba samemu spróbować lekko szczypie w brzegi języka. Po dwóch butelkach takiego picia nie ciągnie do następnego bo piwo jest syte (chyba przez ten miód)
    Uważam że jest to piffko dla kobiet - nie zalatuje browcem a słodkość kobiety lubią. ;)
    Piana niestety nietrwała. :(
    Na kapslu - znane hasło "W jedności siła" :D
    nie lubię przyznawać piwom punktów bo to zależy kto jakie ma odniesienie..
    Ale jeżeli bym przyjął że Lwówek Książęcy ma 10/10 to dla Ciechana Miodowego dam 8/10.
    Dziś kończy mi się skrzynka i już widzę że mimo dwóch punktów w dół będzie mi go brakować
    :564:

Sebuś - jeśli chodzi o czeskie piwa to nie przepadam za żadnym. Czesi te piwa gazują jak oszołomy.. to nie dla mnie. 8/

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław
    (tak chyba jest z każdym niefiltrowanym piwem)
    Z całą pewnością wczoraj piłem jakieś zbożowe Ukraińskie, które przekonało mnie fajnym opisem :D piwo... no nie dopiłem, nie podeszło choć smak miało ciekawy. Możliwe, że to wina smaku robionego pod Ukraińców, kupiłem też takie samo robione w Monachium, zobaczę jak bardzo różni się wschód od zachodu na koniec zostawię sobie także polskie piwo niefiltrowane. Moją wycieczkę po piwowarskiej europie nie zakończyłem na tym etapie odwiedziłem też Holandię, znalazłem dobre piwo jasne ZERO porównania z Heinekenem, muszę tylko z czytać nazwy z butelek jak będę w domu. Oprócz wyskoków na najlepsze piwa europejskie, poznawania piw niefiltrowanych na półce znalazłem piwo niepasteryzowane Łomża, niestety już wiem, że to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesiące ważności. Będę szukał dalej, czekam na odzew z Lwówka gdzie mogę kupić ich piwo w moim regionie.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    na półce znalazłem piwo niepasteryzowane Łomża, niestety już wiem, że to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesiące ważności.
    dokładnie: piwo te jest piwem sterylizowanym - to nowy sposób na przedłużenie trwałości piwa poza pasteryzacją niestety sposób ten wyjaławia piwo ze wszystkich możliwych bakterii i piwo jest martwe - nie polecam takich piw. A browar pisze dumnie "niepasteryzowane" - niby nie kłamie ale nic nie wspomina o sterylizacji i to jest chamstwo!!!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    na półce znalazłem piwo niepasteryzowane Łomża, niestety już wiem, że to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesiące ważności.
    dokładnie: piwo te jest piwem sterylizowanym - to nowy sposób na przedłużenie trwałości piwa poza pasteryzacją niestety sposób ten wyjaławia piwo ze wszystkich możliwych bakterii i piwo jest martwe - nie polecam takich piw. A browar pisze dumnie "niepasteryzowane" - niby nie kłamie ale nic nie wspomina o sterylizacji i to jest chamstwo!!!
    Owszem ale piwo i tak było bardzo dobre. Wypiłem wczoraj też to niemieckie piwo niefiltrowane i powiem Ci, że oj TAK, nie do porównania do Ukraińskiego, dużo lepsze :) ale tak czy owak będę szukał prawdziwego piwa, weekend spędzę w Poznaniu więc może tam coś znajdę :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Ha!! dostałem dziś paczkę od kolegi Guralbmw który zamieszkuje malowniczą IRL
    ja wiem co jest w środku ale z ciekawością rozpakowuję...

pełne zaskoczenie! zamiast trzech flaszek -- Ośmiopak!

banan na twarzy jeszcze długo mi nie zejdzie..

Czeka mnie upojny wieczór podczas którego poznam walory oryginalnego Guinnessa

Chcę z tego miejsca bardzo podziękować Guralowi za przemiłą przesyłkę i zachęcić innych do kultywowania tej super tradycji na łamach tego tematu.
    Ja dysponuję Lwówkiem Książęcym i jeżeli jeszcze ktoś ma ochotę na degustację to bez krępacji podajcie tylko adres.

Jeszcze raz Wielkie Dzięki Gural!!!

:564:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Jak by ktoś szukał guinnessa to ostatnio widziałem go w puszkach na stacji BP w Opolu więc pewnie na innych tez powinny być :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Wieslawie, a ile taka paczuszka z Anglii Cie kosztowala? moze sie usmiechne do gurala i mi cos podesle smacznego :P
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Uprawnienia umieszczania postów