Smaki i wra¿enia poznane wiêc:
1.Jagodowe Lubuskie
Banan zago¶ci³ na twarzy na taki widok:
Bo trzeba przyznaæ kolorek piêkny! I zapach te¿ cudowny - jagody jak ¿ywe!..............niestety tyle dobrego - reszta to same minusy!
Ró¿owa piêkna piana - szybko znika a smak - pierwszy ³yk s³odki ale zaraz pó¼niej - chemiczna gorycz... po prostu niedobre!
podobno jest to piwo dla Pañ ..Hmm.. s³ysza³em ¿e mêskie kubki smakowe zdecydowanie ró¿ni± siê od damskich ale ¿e a¿ tak?! nie wierzê!
Piwo przereklamowane, zrobione dla bajeru a nie do picia.
Zdecydowanie nie polecam.
2. Pinta
Bardzo mocna piana! Sztywna a¿ ciê¿ko kufel wype³niæ piwem.
Rzeczywi¶cie czuæ ¿ywicê sosny i cytrus - niestety Grejpfrut , którego nie cierpiê osobi¶cie. i tu te piwo ma pecha poniewa¿ ja go nie polubiê.
Jak kto¶ lubi grejpfruty to ¶mia³o - to piwko dla niego. Po prostu gorycz nie jest chmielowa tylko grejpfrutowa i to bardzo intensywna.
Ale piwo zdecydowanie ciekawe i spróbowania warte. Na szczê¶cie jest jeszcze 5 innych Pint! Wiêc my¶lê ¿e znajdê swoj±.
3. A teraz Kopernik.
Tak Tak Tak - 3 razy na Tak!
Zacne piwko. Koniecznie trzeba spróbowaæ rzeczywi¶cie czo³ówka w¶ród polskich pilsów
Pije siê je doskonale w niczym nie przeszkadza.
Jest delikatne i mi³o pachnie ponadto piêknie odsycone i mocna aczkolwiek dziurawa piana.
Spokojnie mo¿na przy nim pobiesiadowaæ - POLECAM !
Zdrówko:
4. Raciborskie Zielone
Tylko potwierdza swoje miejsce w szyku.
Dla mnie - nr 1 w Polsce! nawet lepsze od Kopernika.
nie piszê o nim bo parê postów wstecz jest wszystko.
Panie i Panowie - pijcie Piwo - bo to napój Bogów. Tylko nie pijcie pop³uczyn które niestety coraz czê¶ciej mo¿na znale¼æ wewn±trz puszki zamiast Piwa.