Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 141 do 150 z 173

W±tek: Regionalne piwa dostêpne w waszych miastach

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Smaki i wra¿enia poznane wiêc:
    1.Jagodowe Lubuskie
    Banan zago¶ci³ na twarzy na taki widok:

Bo trzeba przyznaæ kolorek piêkny! I zapach te¿ cudowny - jagody jak ¿ywe!..............niestety tyle dobrego - reszta to same minusy!
    Ró¿owa piêkna piana - szybko znika a smak - pierwszy ³yk s³odki ale zaraz pó¼niej - chemiczna gorycz... po prostu niedobre!
    podobno jest to piwo dla Pañ ..Hmm.. s³ysza³em ¿e mêskie kubki smakowe zdecydowanie ró¿ni± siê od damskich ale ¿e a¿ tak?! nie wierzê!

Piwo przereklamowane, zrobione dla bajeru a nie do picia.
    Zdecydowanie nie polecam.

2. Pinta

Bardzo mocna piana! Sztywna a¿ ciê¿ko kufel wype³niæ piwem.
    Rzeczywi¶cie czuæ ¿ywicê sosny i cytrus - niestety Grejpfrut , którego nie cierpiê osobi¶cie. i tu te piwo ma pecha poniewa¿ ja go nie polubiê.
    Jak kto¶ lubi grejpfruty to ¶mia³o - to piwko dla niego. Po prostu gorycz nie jest chmielowa tylko grejpfrutowa i to bardzo intensywna.
    Ale piwo zdecydowanie ciekawe i spróbowania warte. Na szczê¶cie jest jeszcze 5 innych Pint! Wiêc my¶lê ¿e znajdê swoj±.

3. A teraz Kopernik.

Tak Tak Tak - 3 razy na Tak!
    Zacne piwko. Koniecznie trzeba spróbowaæ rzeczywi¶cie czo³ówka w¶ród polskich pilsów
    Pije siê je doskonale w niczym nie przeszkadza.
    Jest delikatne i mi³o pachnie ponadto piêknie odsycone i mocna aczkolwiek dziurawa piana.
    Spokojnie mo¿na przy nim pobiesiadowaæ - POLECAM !
    Zdrówko:

4. Raciborskie Zielone
    Tylko potwierdza swoje miejsce w szyku.
    Dla mnie - nr 1 w Polsce! nawet lepsze od Kopernika.
    nie piszê o nim bo parê postów wstecz jest wszystko.

Panie i Panowie - pijcie Piwo - bo to napój Bogów. Tylko nie pijcie pop³uczyn które niestety coraz czê¶ciej mo¿na znale¼æ wewn±trz puszki zamiast Piwa.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    bylo E38 1999 r.
    Sk±d
    Wroc³aw
    Atak Chmielu z browaru Pinta jest bardzo dobry ale nie daj siê namówiæ na piwo a'la Grodziskie z tego browaru, bo jest paskudne. Chyba, ¿e chcesz wzi±æ na spróbowanie ( nie wypiesz nawet jednego ). Jakby¶ mia³ gdzie¶ mo¿liwo¶æ, to zamów sobie z tego samego browaru Zawiercie Bursztynowe i Zawiercie Jasne. U mnie niestety ju¿ tego nie ma, bo w³a¶ciciel hurtowni z tego zrezygnowa³ ( a szkoda ). Pozdrawiam
    Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Poje..na polityka skupu butelek po piwie.

Chora sytuacja w moim mie¶cie gdzie marnotrawstwo doprowadza mnie do bia³ej gor±czki!
    Dzi¶ wyrzuci³em do kosza 70 butelek po piwie poniewa¿ ¿aden sklep ani market w Lubaniu nie zechcia³ ich przyj±æ mimo ¿e mia³y identyczny kszta³t co butelki które przyjmuj± ale etykieta by³a od piwa którym oni nie handluj±!! Pytam jakie to ma znaczenie przecie¿ papierki i tak odmaczaj± i daj± nowe- do cholery!!! odp: nie bo takie maj± zalecenia od dostawcy piw!!! Zgroza!!!
    A gdybym poodkleja³ naklejki i tak by to nic nie da³o bo bez naklejki te¿ nie przyjm±!!! Skanuj± etykiety z pustych butelek a bez etykiety nie ma skanu i takiej te¿ nie przyjm±... Rêce opadaj±!!!
    Czy w waszych miastach jest tak samo?
    Czy to mo¿liwe ¿eby w naszym kraju by³o tak dobrze ¿eby wyrzucaæ butelki z napisem: zwrotne - na ¶mietnik?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar szajboos
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Sk±d
    Brudne Po³udnie - SRC
    A na browarze w Raciborzu non stop wisi baner "Skup butelek i skrzynek piwnych"

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    bylo E38 1999 r.
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ju¿ Ci mowiê Wies³aw na czym to polega. Je¿eli biorê piwo z hurtowni, to hurtownia z której to piwo wzi±³em wci±ga mi na stan ilo¶æ pobranych butelek przeze mnie. Mam czas, ¿eby zwrócic te butelki do hurtowni, a jak nie zwróce, to po miesi±cu hurtownia wystawia mi fakturê za opakowania.
    Dla przyk³adu, je¿eli wezmê 200 butelek piwa z Kompanii Piwowarskiej, to hurtownia rozlicza mnie z tych butelek. Mogê im oddaæ butelki po piwie, którym oni handluj± np. z ¯ywca, tylko, ¿e zaksiêguj± to jako oddane butelki z Grupy ¯ywiec a za butelki z Kompanii dalej bêde musia³ zap³aciæ. Ja te¿ nie przyjmujê butelek z browarów, których nie prowadzê, poniewa¿ ¿adna hurtownia mi ich nie we¼mie.
    Je¶li chodzi o butelki bez etykiet, to ja przyjmujê, bo ¿aden kierowca odbieraj±cy ode mnie butelki, nie sprawdza czy s± poprzyklejane etykiety, wiêc w g±szczu oddanych butelek, mo¿na kilka zawsze schowaæ :)
    Mam nadziejê, ¿e uda³o mi siê troche rozja¶niæ temat.
    Pozdrawiam
    Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Guner
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Sk±d
    Lublin
    Cytat Zamieszczone przez Wies³aw Zobacz posta
    Poje..na polityka skupu butelek po piwie.

Chora sytuacja w moim mie¶cie gdzie marnotrawstwo doprowadza mnie do bia³ej gor±czki!
    Dzi¶ wyrzuci³em do kosza 70 butelek po piwie poniewa¿ ¿aden sklep ani market w Lubaniu nie zechcia³ ich przyj±æ mimo ¿e mia³y identyczny kszta³t co butelki które przyjmuj± ale etykieta by³a od piwa którym oni nie handluj±!! Pytam jakie to ma znaczenie przecie¿ papierki i tak odmaczaj± i daj± nowe- do cholery!!! odp: nie bo takie maj± zalecenia od dostawcy piw!!! Zgroza!!!
    A gdybym poodkleja³ naklejki i tak by to nic nie da³o bo bez naklejki te¿ nie przyjm±!!! Skanuj± etykiety z pustych butelek a bez etykiety nie ma skanu i takiej te¿ nie przyjm±... Rêce opadaj±!!!
    Czy w waszych miastach jest tak samo?
    Czy to mo¿liwe ¿eby w naszym kraju by³o tak dobrze ¿eby wyrzucaæ butelki z napisem: zwrotne - na ¶mietnik?
    to samo mam z piwami browaru Jagiello, supermarket pzyjmuje tylko light i mocne na ktore byla odliczona kaucja z etykiety, a calej reszty piw z tego browaru w tej samej butelce o,33 czy o,5 l nie przyjmuje, czyli lipcowego niepast., wszystkich smakowych itd, oddalem im 30 butelek za darmo w leclercu to mi powiedzieli, ze i tak wyrzuca do kosza, to bedzie zawsze chory kraj! a w czechach podchodzisz do dziury w scianie i po kolei wtykasz jakie masz butelki i wszystko jest OK!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Guner
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Sk±d
    Lublin
    Cytat Zamieszczone przez Wies³aw Zobacz posta
    ooooo... muszê koniecznie do tej che³mianki dotrzeæ... nied³ugo nowe zamówienie.. nie mogê siê doczekaæ...
    ta chelmianka to jest rebranding naleczowskiego, jesli chodzi o browar jagiello to lipcowe niepasteryzowane [jak jest swiezutkie to blyskawicznie znika z polek u nas w lublinie i naprawde duza przyjemnosc], special i mocny, na reszte szkoda czasu....w ogole jesli chodzi o browar jagiello pod chelmem to czasami mozna trafic gorsza w smaku butelke i nie wolno sie zniechecac tylko kupowac przewlekle, bo nastepna partia moze byc znakomita...zreszta mniejsze browary czasami tak maja...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    Wiesiu...zobacz na to...ile piwek przed Tob±...
    Czekam na relacje z konsumpcji..ale po jednej butelczynie dziennie bo nic nie bedziesz pamietaæ :D :D :D :D
    http://finanse.wp.pl/gid,13642477,galeria.html?T[page]=1
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Wiesiu...zobacz na to...ile piwek przed Tob±...
    Czekam na relacje z konsumpcji..ale po jednej butelczynie dziennie bo nic nie bedziesz pamietaæ :D :D :D :D
    http://finanse.wp.pl/gid,13642477,galeria.html?T[page]=1
    Bezi ! chcesz mnie z torbami pu¶ciæ?!

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Witam ponownie!
    dzi¶ odebra³em paczkê od mojego zaprzyja¼nionego dostawcy. W ¶rodku mix piw z Rosji, Litwy i Bia³orusi. Jako ¿e dostawca w³a¶nie powróci³ z tamtejszych stron specjalnie dla mnie skomponowa³ ten oto bukiet:

krótka prezentacja:

piwka rosyjskie:
    1. Stolichnoe znane i popularne piwo z Moskwy u nas niestety ¿adko¶æ.. 5 % Dla tych co kumaj± po rusku: http://www.ochakovo.ru/beer/8?unok=1

2. Baltika N5 czyli Golden Lager piêkne w efektownej butelce piwo bardzo klarowne 5,3% link: http://beeradvocate.com/beer/profile/401/4699

3. Baltika N7 czyli Export Lager w równie piêknej butli tyle ¿e zielone i na kapsel z uchwytem - ciekawostka. 5,4%

4. Syberyjska Korona. Noooo popatrzcie tylko na ni± ! Prze¶liczna! z odkrêcanym kapslem i t³oczon± butelk± z licznymi grawerami 4,5% :

5.Brestskoye O.K. sory za pisowniê poprawnie jest tutaj: http://www.brestbeer.by/ 5,0%

Piwka z Bia³orusi:

6. Barhatnoye - oczywi¶cie nie tak siê pisze.. 4,8%

7. ¯igulewskoye - j. w. 5,2%

8. Aleksandria - 5,5%

I piwka Litewskie:

9. Volfas Engelman - to piwo w zasadzie Austriackie ale na Litwie te¿ robi± . W bardzo ³adnej butli. 5,2%

10. Kastonu - ciemne równie¿ w grawerowanej butli 4,8%

11. Porteris - te¿ ciemne jak to porter 7,0 % !

12. Bir¿ieciu - masakra z wymow±... nie dziwne - 8,0% !

13. Mariu. 4,2%

14.Gyvas Niepasteryzowany 5,0%

15. Kalnapilis Pilsner - podobno bardzo popularne i dobre na Litwie 4,6%

16. Na koniec absolutny hicior o którym ju¿ wcze¶niej pisa³em ¿e jest zamówione.. i proszê : Tauras Gyvas - Najlepsze ponoæ piwo na Litwie. Niepasteryzowane i Niefiltrowane czyli mêtne jak woda w Odrze. 5,9 % http://rokiskis.popo.lt/2010/11/02/t...ar-neragavote/

Uf! Strasznie mnie zmêczy³ ten post wiêc teraz idê na PIWO!!!!!hej!!!
    Ostatnio edytowane przez Wies³aw ; 10-08-2011 o 07:53

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •