Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 41 do 50 z 173

W±tek: Regionalne piwa dostêpne w waszych miastach

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Sk±d
    DZG
    Jak by³em w koszalinie to pi³em tylko BROK SAMBOR by³o pyszne daje 10/10 niestety u nas mo¿na kupiæ tylko BROK EXPORT a to ju¿ nie to. Co do Ciechana to kolega Sebek mnie nim uraczy³ i te¿ ¶mia³o daje 10 no i Wies³awie LWÓWEK jest mega super

Szkoda ¿e w Zgorzelcu ¿adnego z tych browarków nie da siê kupiæ :(

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    Lwówek mo¿na ju¿ dostaæ w £odzi

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    @Wieslaw

a jak miodowe ? Nic nie piszesz - czyzby nie smakowalo ?

Moze wybierzemy sie na wycieczke do Liberca, zrobic rozeznanie na rynku czeskim ....

Sebek

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Ciechan - Miodowe.

Musia³em parê wieczorów z nim zaliczyæ ¿eby byæ pewnym co napisaæ .
    Dobrze a wiêc:
    Przede wszystkim s³odkie. Po pierwszym wydaje siê ¿e nawet za s³odkie ale drugie i dalej ju¿ jest OK. - oczywi¶cie to wina miodu którego aromat i smak góruje nad chmielem.
    Piffko nale¿y piæ tylko i wy³±cznie z kufla i be³taæ butelkê podczas nalewania gdy¿ to co najlepsze osadza siê na dnie (tak chyba jest z ka¿dym niefiltrowanym piwem)
    Pierwszego wieczoru wypi³em 5 szt - normalna dawka ¿eby stwierdziæ czy piffko nadaje siê na imprezy.. no i zonk! na drugi dzieñ ból g³owy i ciê¿ko ze wstaniem :? czego po nawet 6 Lwówkach nie zaobserwowa³em. Gaz te¿ uwalnia bardziej od Lwówka - po pierwszej flaszce ju¿ bekanie idzie. :/
    Ciechan wiêc nie jest dobrym piwem ¿eby siê napier...æ ale doskona³ym by sie delektoweæ.. i tak by³o drugiego i trzeciego wieczoru... Piæ trzeba poma³u i uwa¿aæ by osad nie spada³ na dno, baaaardzo ciekawy smak trudny do opisania - trzeba samemu spróbowaæ lekko szczypie w brzegi jêzyka. Po dwóch butelkach takiego picia nie ci±gnie do nastêpnego bo piwo jest syte (chyba przez ten miód)
    Uwa¿am ¿e jest to piffko dla kobiet - nie zalatuje browcem a s³odko¶æ kobiety lubi±. ;)
    Piana niestety nietrwa³a. :(
    Na kapslu - znane has³o "W jedno¶ci si³a" :D
    nie lubiê przyznawaæ piwom punktów bo to zale¿y kto jakie ma odniesienie..
    Ale je¿eli bym przyj±³ ¿e Lwówek Ksi±¿êcy ma 10/10 to dla Ciechana Miodowego dam 8/10.
    Dzi¶ koñczy mi siê skrzynka i ju¿ widzê ¿e mimo dwóch punktów w dó³ bêdzie mi go brakowaæ
    :564:

Sebu¶ - je¶li chodzi o czeskie piwa to nie przepadam za ¿adnym. Czesi te piwa gazuj± jak oszo³omy.. to nie dla mnie. 8/

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Wies³aw
    (tak chyba jest z ka¿dym niefiltrowanym piwem)
    Z ca³± pewno¶ci± wczoraj pi³em jakie¶ zbo¿owe Ukraiñskie, które przekona³o mnie fajnym opisem :D piwo... no nie dopi³em, nie podesz³o choæ smak mia³o ciekawy. Mo¿liwe, ¿e to wina smaku robionego pod Ukraiñców, kupi³em te¿ takie samo robione w Monachium, zobaczê jak bardzo ró¿ni siê wschód od zachodu na koniec zostawiê sobie tak¿e polskie piwo niefiltrowane. Moj± wycieczkê po piwowarskiej europie nie zakoñczy³em na tym etapie odwiedzi³em te¿ Holandiê, znalaz³em dobre piwo jasne ZERO porównania z Heinekenem, muszê tylko z czytaæ nazwy z butelek jak bêdê w domu. Oprócz wyskoków na najlepsze piwa europejskie, poznawania piw niefiltrowanych na pó³ce znalaz³em piwo niepasteryzowane £om¿a, niestety ju¿ wiem, ¿e to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesi±ce wa¿no¶ci. Bêdê szuka³ dalej, czekam na odzew z Lwówka gdzie mogê kupiæ ich piwo w moim regionie.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    na pó³ce znalaz³em piwo niepasteryzowane £om¿a, niestety ju¿ wiem, ¿e to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesi±ce wa¿no¶ci.
    dok³adnie: piwo te jest piwem sterylizowanym - to nowy sposób na przed³u¿enie trwa³o¶ci piwa poza pasteryzacj± niestety sposób ten wyja³awia piwo ze wszystkich mo¿liwych bakterii i piwo jest martwe - nie polecam takich piw. A browar pisze dumnie "niepasteryzowane" - niby nie k³amie ale nic nie wspomina o sterylizacji i to jest chamstwo!!!

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Wies³aw
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    na pó³ce znalaz³em piwo niepasteryzowane £om¿a, niestety ju¿ wiem, ¿e to nie jest prawdziwe piwo niepasteryzowane bo ma 3 miesi±ce wa¿no¶ci.
    dok³adnie: piwo te jest piwem sterylizowanym - to nowy sposób na przed³u¿enie trwa³o¶ci piwa poza pasteryzacj± niestety sposób ten wyja³awia piwo ze wszystkich mo¿liwych bakterii i piwo jest martwe - nie polecam takich piw. A browar pisze dumnie "niepasteryzowane" - niby nie k³amie ale nic nie wspomina o sterylizacji i to jest chamstwo!!!
    Owszem ale piwo i tak by³o bardzo dobre. Wypi³em wczoraj te¿ to niemieckie piwo niefiltrowane i powiem Ci, ¿e oj TAK, nie do porównania do Ukraiñskiego, du¿o lepsze :) ale tak czy owak bêdê szuka³ prawdziwego piwa, weekend spêdzê w Poznaniu wiêc mo¿e tam co¶ znajdê :)
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Ha!! dosta³em dzi¶ paczkê od kolegi Guralbmw który zamieszkuje malownicz± IRL
    ja wiem co jest w ¶rodku ale z ciekawo¶ci± rozpakowujê...

pe³ne zaskoczenie! zamiast trzech flaszek -- O¶miopak!

banan na twarzy jeszcze d³ugo mi nie zejdzie..

Czeka mnie upojny wieczór podczas którego poznam walory oryginalnego Guinnessa

Chcê z tego miejsca bardzo podziêkowaæ Guralowi za przemi³± przesy³kê i zachêciæ innych do kultywowania tej super tradycji na ³amach tego tematu.
    Ja dysponujê Lwówkiem Ksi±¿êcym i je¿eli jeszcze kto¶ ma ochotê na degustacjê to bez krêpacji podajcie tylko adres.

Jeszcze raz Wielkie Dziêki Gural!!!

:564:

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Sk±d
    Opole
    Jak by kto¶ szuka³ guinnessa to ostatnio widzia³em go w puszkach na stacji BP w Opolu wiêc pewnie na innych tez powinny byæ :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BRABUS
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Sk±d
    Mwek
    Wieslawie, a ile taka paczuszka z Anglii Cie kosztowala? moze sie usmiechne do gurala i mi cos podesle smacznego :P
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •