Witam, coraz więcej ludzi z Syndykatu do nas zaglada!
Owocnych poszukiwań życze. Przyda się sporo cierpliwości i szczęcia w szukaniu takiej 728.
Do zobaczenia na zlotach! :706:
Witam, coraz więcej ludzi z Syndykatu do nas zaglada!
Owocnych poszukiwań życze. Przyda się sporo cierpliwości i szczęcia w szukaniu takiej 728.
Do zobaczenia na zlotach! :706:
Czarne e32 w benzynie!
witam. Mialem szczescie byc szczesliwym posiadaczem dwoch e39 z silnikiem 2.8 powiem. Rewelacja. Jedno z 98r pojedynczy vanos w manualu i 00r na podwojnym vanosie automat. Róznica polegajaca na odczuciach moich to zmiana brzmienia auta spowodowana przez inna zmiane faz rozrzadu(vanos) i komfortu spowodowanego przez automat. Teraz jestem posiadaczem e38 z 96r w silniku2.8 na pojedynczym vanosie i jest jeszcze lepiej. Komforcik uuuuu a co do silnika nie chce innego. Na trasie Hamburg-Zielona Góra przy predkosciach 140-170km\h 8,9litra i w miescie do 13 litrow mysle ze pozytywnie. A przy lekko sportowej jezdzie i tak malo jest aut ktore moglo by dotrzymac tempa. Choć na pewno nie jest to 740i.
:706:Zamieszczone przez jakuzipat
Dyskredytowanie 2.8 w e38 to głównie pusta gadka zaślepionych własnymi wizjami wyznawców kultu mocy.
Cała rzesza użytkowników 728 nie ma pod tym wzgledem nic do zarzucenia tej jednostce, jednak najbardziej brakuje mocy tym którzy tym wcale nie jeżdżą...
M52 2.8 to bardzo porządna jednostka do tego auta. Niezawodność R6 pozostawia pod tym wzgledzie w tyle M60/M62, gęsto sypią się na to dowody na forum i to dość regularnie.
Czarne e32 w benzynie!
witam, ja od paru miesiecy jezdze 728i, ogolne wrazenia bardzo mile. Ze startu predkosc nie powala lecz jak jej cisniesz od poczatku zeby trzymala wysokie obroty to mozna powiedziec ze idzzie.. ale tez wtedy potrafi spalic i mowie tu o grubo wiecej niz 15litrow.. najlepsze wrazenia na trasie kiedy juz masz jakos predkosc, powiedzmy 80 km i jej depniesz to potrafi zadziwic.. spalanie tez tutaj chcialem sie dowiedziec od innych uczestnikow forum i okazuje ze pali im malo, ja osobiscie takiego wyniku nie osiagnalem.. srednio po miescie (Londyn, krotkie odcinki po 5 mil srednio) normalna jazda bez szalenstw bierze 16 litrow, zaznaczam ze jeszcze testuje i licze ze bedzie mniej.. trasa ok 10-11 litrow
8/
e38 728i
BTB Bamboleo
witka
m52b28 to ekonomiczny i niezawodny wybór ;)
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Witam
Dzieki za popowiedzi ,
Z silnikiem jest u mnie sprawa otwarta wiec nie dyskredytuje żadnej jednostki niemniej jednak wiem jak sie jeździ 728 i mi to w zupełności wystarczy ,ale wiem tez jak pracuje i jak przyspiesza 740 i tu bez dwóch zdań doznań jest zdecydowanie wiecej.
Teraz takie pytanie jak odnosicie sie do anglików po przeróbce?
Tu akurat nie chodzi mi o kupienie jak najtańszym kosztem ale musicie przyznać że na wsypach te samochódy raz są lepiej wyposażone ,dwa w lepszym stanie, no i trzy troche cenowo lepiej wychodzą.
Mam osobe która dokona przeróbki w taki sposób że niebedę posiadał jakichkolwiek zastrzeżeń ponadto robi to na codzień wieć jesgo wiedza jest ogromna a co za tym idzie jakość również jest wysoka.Gwarancji na elektrykę udziela mi dożywonio.
Ponadto widziałem kilka samochodów które przerobił i smiało moge powiedzieć że ciężko sie doszukać w całej przebudowie iż samochód został przerobiony.
Witam
niestety te fotele nie wychodziły z masażami .....................Zamieszczone przez kostek666
Witam.