Cytat Zamieszczone przez KaczyDJ Zobacz posta
Panowie a co jeśli ja mam inny typ zespołu grzewczego ten bez filtra kabinowego (1989) jest troche nie jasności bo ktoś kiedyś mówił że w 88 miał kabinówkę. Ale chodzi mi o coś innego nagrzewnica jest zalepiona brudem i nie dmucha już tak mocno jak bym chciał więc czeka mnie demontaż i wartało by przedmuchać i oczyścić chłodniczkę ale ja jednak bym już wolał przełożyć cały zespół grzewczy z nowszej E32 tak aby miał filter kabinowy i nagrzewnica się nie mogła zapchać jak to z tym będzie zespół różni się czymś pozatym że ma filtr? będzie pasować bez przeróbek w uchwyty oryginalne oraz w wiązke elektryczną czy jeżeli mam 735 to mogę zastosować zespół np z 750? Bo poprostu chcę ten samochód potrzymać a wygodniej jest przecież zmieniać filtry niż oczyszczać zalepioną chłodniczkę.. troche dziwna sprawa bo jak już nie ma filtra to szczelinki powinny być większe żeby wszystkie pyłki i brudy się wydostały nawet i do środka to i tak było by to lepsze niż zostawanie tam i zmiejszenie przepływu powietrza
ja mialem 89 i mikrofiltr mialem vin da09363.
ale slabo dmuchalo po wymiennik od klimy puszczal troche gazu z olejem i zaklejalo zeberka(oprocz tego poprzednik usunal mikrofilt bo chyba byl dla niego za drogi)
ale zmienilem auto i mam z glowy. :) mialem wymienniki ale czasu brakowalo zeby zmienic