Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: [ wnetrze] Wymiana nagrzewnicy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    mnie tez dotyczy problem parownia szyby ale tylko od strony kierowcy dobralem sie do nagrzewnicy. i cieknie z oringow skad mam dorwac te oringi do tych rurek kupie w motoryzacyjnym czy ASO moze zna ktos ich wymiary. i czy one maja byc z jednej strony plaskie czy z dwóch okragle
    Ostatnio edytowane przez jakubmw ; 16-12-2012 o 16:31

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    spokojnie w motoryzacyjnym dobierzesz,weż stare na wymiar:) pzdr

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    w temacie chciał bym dopytać,jeśli rozkręcimy rurki plastikowe od ameliniowych i wylatuje płyn,to płyn zejdzie z całego układu chłodzenia czy nie? siedzę na L4 mam czas i mógłbym przejrzeć nagrzewnicę bo prawdopodobnie jest niewielki wyciek ponieważ zachodzi trochę szyba i w tunelu środkowym jest wilgotno....mam nadzieję że to opisywane oringi a nie coś gorszego,ostatnio przy dużym mrozie chciałem rozruszać budę trochę i ogrzewanie poszło max w zbiorniczku pod maską ubyło płynu troszkę,nigdy wcześniej tak się nie działo...:(

Zaawansowany Użytkownik Awatar DannyV8
    BMW
    730 M60B30
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    nigdy wcześniej tak się nie działo
    No to widzę ,że i tobie się od mrozów dostało..Co jest z tymi nagrzewnicami, przed chwilą kolega dzwonił że i u niego w e34 nagrzewnica padła.Kurka wodna, jak się wkurzę to pół stycznia spędzę w garażu i porozkręcam wszystkie te węże żeby raz na zawsze był spokój.
    "..Eco driving? No, thanks.."

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735
    trochę odkopię kotleta, mam nadzieję, że nie dostanę za to od nikogo po uszach :)

Czeka mnie wymiana oringów nagrzewnicy - ktoś tu pisał w tym temacie, że można włożyć bez problemu obudowę z filtrem kabinowym - ktoś coś więcej napisze na ten temat? Fabrycznie nie mam filtra u siebie ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA 87r
    Cytat Zamieszczone przez jacek44 Zobacz posta
    trochę odkopię kotleta, mam nadzieję, że nie dostanę za to od nikogo po uszach :)

Czeka mnie wymiana oringów nagrzewnicy - ktoś tu pisał w tym temacie, że można włożyć bez problemu obudowę z filtrem kabinowym - ktoś coś więcej napisze na ten temat? Fabrycznie nie mam filtra u siebie ;)
    ja wyminiałem u siebe, fabrycznie nie było filtra kabinowego, kupiłem calą kompletną obudowe z filtrem, parownikiem, nagrzewnica, z silniczkami, przełozyłem, nie było zdanych problemów

Vip Vip Awatar melas
    BMW
    CharlestizOB
    Rozbierałem 3,5 E32 nie było

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730i e32
    Blog
    8
    jak bedziesz oringi wymienial to zwroc uwage ,w stalowych wezach masz wyciecie, w malej nagrzeniczce masz 3 wejscia na 3 weze. W wejsciach (w nagrzwniczce) na te weże są takie wypuklenia-zęby w strone wnetrza (do srodka) ,sprawdz ich stan. u mnie była akcja że się lało bo jak ktoś wyciągał te rurki stalowe z nagrzewniczki to pouszkadzał te plastikowe "zęby" i cieklo . dałęm podwójne oringi i spokoj .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735
    a u mnie właśnie jest problem, bo rozebrałem to dziś i pod nagrzewnicą jest tłusto od płynu, dół tego grzejniczka jest tłusty, a przy rurkach niestety sucho i nie bardzo wiem co dalej

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    Kup nagrzewnice i wymien

Uprawnienia umieszczania postów