Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: idzie zima, jakie felgi?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dawid7er
    BMW
    e38 730i
    Blog
    5

idzie zima, jakie felgi?

Ze względu na to że dość dużymi krokami zbliża się do nas zima (oby nie) a ja nie mam jeszcze zimówek zastanawiam się jakie felgi kupić? Powinienem założyć stalówki ale jak sobie je wyobrażę na moim autku to mnie skręca, dlatego też pomyślałem czy nie lepiej kupić alu np. takie http://moto.allegro.pl/felgi-alu-bmw...217343185.html tylko czy wytrzymają zimę. Uprzedzam że kupłaki i inne dziadostwo nie wchodzą w grę :)

Te felgi spokojnie na zimę dają radę. ale poszukaj może ustrzelisz ładniejszy wzór :D

BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    te mi się podobają http://moto.allegro.pl/felgi-16-bmw-...220669638.html właśnie alledrogo przeglądam

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Jak coś to będę sprzedawał swoje rolki. 16'' całe, proste bez niespodzianek. Felgi są bez rys, zadrapań, obtarć. W zasadzie jak nowe. Opony w komplecie. Felgi kupione nowe, 2 lata temu za kwotę 2200zł (mam paragon) i opony za kwotę 1600zł (też mam paragon). Foto:

BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    oponki będę miał od znajomego oponiarza więc dzięki. Ja szukam felg ale nie zamierzam przeznaczyć na nie więcej niż 600zł więc na twoje mnie raczej nie stać. Nie muszą być jakieś bardzo fajne, takie jak te wyżej są dla mnie super na zimę i cenowo bardzo przystępne. Ważne żeby nie były to stalówki :hah:

Cytat Zamieszczone przez Dawid7er
    te mi się podobają
    Tak te są bardzo ładne i będą fajnie wyglądać na Twojej buni, pilnuj aukcji i je łykaj :D

BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    he he czekam na gotówkę, może zdąży wpłynąć przed końcem :)

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Nie wiem dlaczego ludzie boją się alu na zimę ?

Lakier na felgach aluminiowych jest lepszej jakości niż na felgach stalowych, jest go więcej warstw (chociaż są wyjątki)- dlatego felgi aluminiowe są dużo lepsze na zimę. To chyba taki mit z lat '90 gdy ludzi było stać tylko na jeden komplet alu na lato i jakoś starali się sobie wytłumaczyć jazdę na stali w zimie.

Mam zimowe felgi alu, które od 20 lat zmagają się z solą i mrozem (BBS) i nie zauważyłem niepokojących objawów...

BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    ja nie chce jeździć na swoich, z tył mam 10" i polerowane ranty i szkoda mi ich na zime dlatego szukam zastępczych :]

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów