Dzisiaj znalazłem pod korkiem olelu kilka małych opiłków koloru srebrnego. Czy powinienen tym się martwić, czy to normalny obiaw silnika który przekroczył 220 tyś? Czy na węwnętrznej magnesowej stronie korka też znajdujecie takie cuda?
Dzisiaj znalazłem pod korkiem olelu kilka małych opiłków koloru srebrnego. Czy powinienen tym się martwić, czy to normalny obiaw silnika który przekroczył 220 tyś? Czy na węwnętrznej magnesowej stronie korka też znajdujecie takie cuda?
Zamieszczone przez pablo_k3
Raczej nie jest to dobry objaw, wręcz przeciwnie chyba coś złego się dzieje skoro masz opiłki w oleju. Wymienił bym szybciutko olej, takie moje zdanie.
Na oleju przejechane 5tyś. Opiłków w oleju nie ma tylko na magnesowym spodzie korka dosłownie kilka takich malutkich. Dodam że dlelikatnie słychać vanosiki, ale naprawde tyci tyci.
A po czym to stwierdziłeś? 8/Zamieszczone przez pablo_k3
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Trochę się pogubiłem. Znaczy dostrzegłeś opiłki metalu na korku miski olejowej od spodu ??Zamieszczone przez pablo_k3
Gra muzyka
Czarno to widzę kolego. Niestety coś mi się zdaje że vanosiki szykują ci całkiem niezłego psikusika. Radzę naszykować ze 5k i wybrać się do dobrego fachowca czym prędzej o ile twój silnik ma te 22k przejechane.
Zamieszczone przez WojtekD
Ja podejrzewam korek gdzie wlewasz olej do silnika, jeżeli opiłki są na korku to są i w oleju, w zasadzie to sama wymiana może 100% efektu nie przynieść, ciężko coś doradzić.
Koledzy tylko prosze nie śmiejcie się ze mnie. Już wiem skąd te opiłki. Przy dokręcaniu korek zdzierał farbę z obudowy silnika. Ale ze mnie Baran;)
no to spoko :)
Tak myślałem, że to farba od dekli zaworowych :DZamieszczone przez pablo_k3
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A