1. Może być czujnik, może być coś innego. Generalnie zacznij od diagnozy kompem (najlepiej całego auta). Pokaże pewnie któryś czujnik, to go wymień. Jak nie pomoże to skieruj się pod maską i rozkmiń albo sterownik (jak stoisz przed autem to o ile pamiętam po lewej stronie gdzieś tam obok kielicha) albo pompę (co się rzadko zdarza, ale jednak). Pompa jest po prawej stronie przed podszybiem. Podaj napięcie bezpośrednio na pompę i sprawdź czy startuje. Przeważnie walnięty jest czujnik (ew. wiązka do niego gdzieś w nadkolu) albo sterownik. Z resztą przerabiałem sprawę i rozkminiłem wszelkie możliwe warianty, więc jak poszperasz to znajdziesz mój temat opisujący te zmagania. A co do czujników tych z allegro i innych nieoryginalnych, to raz jest tak że założysz i działa, a w innym aucie nie będzie robił.

2. Filtr możesz czyścić w odkurzaczu a nie w aucie. Jak wspomniano, to się po prostu wymienia. Raczej nieduży koszt. A przyczyn może być sporo. Generalnie jak nie ogarniasz dobrze tematu to odwiedź gaziarzy którzy rozkminiają większe motory. Może lambda uwalona, może jakieś nieszczelności, może ze 20 innych rzeczy.

3. Z zawiasem no cóż, tu tez trzeba odwiedzić serwis. W zawieszeniu jest kilka rzeczy które mogą pukać. Chińszczyzny raczej nie kupuj, bo w następny weekend się rozsypie. E38 ma całkiem przyjemne wahacze, ale tanie to one nie są :/