Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: [e32] Kilka pytań odnosnie wyglądu 735 + fotki e32 na BBS RS

Początkujący Użytkownik Awatar LOCHA88
    BMW
    7
    Generalnie to wymiana lamp na ciemne, nerki na ciemne sa to tak proste zabiegi jak zmiana dokladki na szeroką i są to detale które zawsze mozna zmienic ;)
    Chciałem znać wasze zdanie i widze że nie ma tragedii

Ostatecznie dokładke tylko podam i pomarańczowe kierunki reszta zostaje jak jest
    A jeśli się komuś nie podoba teraz szeroka dokładka do wąskiego pyska to może zmieni zdanie jak juz auto będzie dokończone i będą foty
    pozdro600

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Ależ Marku,moje auto mnie bardzo cieszy i nie czuję jeszcze tego że robię z niego kicz
    Wiem,była to odpowiedź na to co napisał jarek88,Twoje auto jest bardzo ładne,nic do niego nie mam :)
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

BMW
    7
    Dobra... znam już wasze zdanie i jestem przekonany że nie zrobię patologi z tą szeroką dokładką do wąskiej nerki tym bardziej że wąską dokładkę będe miał w garażu ;) więc temat uważam za zamknięty ale....

Aby nie zaśmiecać forum, proszę czy możecie wklejać tu zdjecia e32 na felgach BBS RS z góry dzięki i pozdrawiam !!!

http://img153.imageshack.us/img153/4549/locha.jpg

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    LOCHA88, ale te wloty pod zderzakiem to niej jest dokładka,zacznijmy od tego że te wloty to 2 osobne części które z dokładka która masz obecnie stanowia wtedy całość. Żeby założyć te wloty musisz zniszczyć swoją dokładkę (wyciąć kawałek) no chyba że masz drugą na zmianę

http://www.realoem.com/bmw/showparts...90&hg=51&fg=15

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez jarek88
    Żeby założyć te wloty musisz zniszczyć swoją dokładkę (wyciąć kawałek)
    ...i dlatego najlepiej jest kupić cały poliftowy zderzak, który ma też przygotowane "oczka" na wkręty (3 albo 4 na stronę - nie pamiętam dokładnie) trzymające wloty na swoim miejscu :)
    Dodam jeszcze, że górna część zderzaka nie różni się niczym, więc nie będziesz musiał kombinować zostawiając wąską nerkę.

BMW
    7
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    Cytat Zamieszczone przez jarek88
    Żeby założyć te wloty musisz zniszczyć swoją dokładkę (wyciąć kawałek)
    ...i dlatego najlepiej jest kupić cały poliftowy zderzak, który ma też przygotowane "oczka" na wkręty (3 albo 4 na stronę - nie pamiętam dokładnie) trzymające wloty na swoim miejscu :)
    Dodam jeszcze, że górna część zderzaka nie różni się niczym, więc nie będziesz musiał kombinować zostawiając wąską nerkę.
    No jakieś konkrety na temat montażu w sumie o tym nie myślałem więc jest problem z zamontowaniem tej dokładki z wlotamio do mojego zderzaka ?

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Dżuda montował u siebie wloty na przedliftowym zderzaku, więc poczekaj aż on cię oświeci w tym temacie ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iL
    Tutaj masz poglądową fotkę dokładki przy wąskiej nerce

A co do montażu to musisz wyciąć część czarnej listwy /najlepiej szlifierką kątową/ , listwa którą masz jest przyklejona na gorąco tylko uważaj aby nie wyciąć za wiele bo nie będzie z czego dosztukować /lepiej dwa razy poprawić cięcie/ . Jak będziesz ciąć zostaw sobie fragment od góry żeby było do czego przykręcić i tnij raczej po czarnej części nie łączeniu /dobra rada, jak już dopasujesz mocowania wkrętów zastosuj klej, najlepiej montażowy do szyb samochodowych/ . To tyle ,więc miłej zabawy :D

Marek.

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Dżuda montował u siebie wloty na przedliftowym zderzaku, więc poczekaj aż on cię oświeci w tym temacie ;)

ja też...robiąc to drugi raz już bym wiedział mniej więcej co i jak-ja to robiłem z 2 lata
    temu i teraz dopiero mi sie wkrety poluzowały i widac szparke delikatną-ale do ogarnięcia w czasie zimowym...Ale ogólnie jest kombinowania :]

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez marek-ogi
    miłej zabawy
    Cytat Zamieszczone przez e32maaaciek
    Ale ogólnie jest kombinowania
    ...i dlatego najlepiej jest kupić cały poliftowy zderzak
    :D :D :D