No to niezły przypał z tą firmą.
Mam rozumieć, że NIVOmaty da sie zregenerować w tym kraju ;)?
Trzeba poprostu wytrwale szukać.
No to niezły przypał z tą firmą.
Mam rozumieć, że NIVOmaty da sie zregenerować w tym kraju ;)?
Trzeba poprostu wytrwale szukać.
Szatan ma trzy szóstki. Ja mam siódemke :D
W e38 stosowano 3 rodzaje tylnych amortyzatorów:Zamieszczone przez BOSS
-zwykłe gazowo-olejowe
-NIVO
-NIVO plus EDC
NIVO ma za zadanie utrzymywać stały poziom niezależnie od obciążenia,natomiast system EDC zmienia charakterystykę tłumienia:miękko,twardo(komfort,sport).Także system EDC jest z przodu i z tyłu,natomiast NIVO tylko na tylnej osi.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Aż tak zle nie było,trzymali auto tylko 5 dni ;D zanim postawili diagnozę że regulator wysokości nie działa,to kumpel wcześniej w godzinę wystawił mi taką diagnozę ale chciałem się upewnić u "specjalistów" :) Auto postanowiłem sprzedać z racji tego że powstał w głowie pomysł na inne auto więc tego nie robiłem,ale z moich doświadczeń z tą firmą i z brata którego chcieli oszukać na częściach to tej firmy nie polecam.Zamieszczone przez artas270
Nagengast ,ma rację handlowałem ponad 10 lat częściami samochodowymi i nikt sie nie zajmuje w Polsce jakimis podmianami ,chyba ,ze pan Kazio jaki ma sklep w Cielęcej Wólce.
Często bywa tak ,ze w podełku jest cos innego np podełko z klockami hamulcowymi BOSCHA ,a w środku TEXTAR,to wtedy polski importer tez powymieniał ?
Kwestia cen w Polsce ,jest kwestiaą polityki producenta głównie.
Oczywiście nie mam nic wspólnego z firma nagnegast .
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 18-07-2012 o 21:23
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Ja spotkałem się z chińską podporą w pudełku Lemfordera. Wytrzymała 5 (słowie: pięć) kilometrów... Sklep to IC. Podejrzewam jednak, że podmienił ją wcześniej jakiś nieuczciwy klient i zwrócił IC chinola w pudełku...
Oczywiście że czasem w pudełkach jest coś zupełnie innego. Mam zaprzyjaźniony serwis niedaleko zamieszkania i sam byłem świadkiem jak przyszła przepływka magneti marelli o połowę tańsza od boscha itp a w środku był- Bosch ;) . Właściciel sklepu powiedział że naprawdę często jest coś innego w pudełkach, czasem na korzyść a czasem nie..
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Tylko w tym przypadku co ciekawe części były w oryginalnych woreczkach, więc nie ma mowy o podmiance przez sprzedawce, hurtownika itp.