-
Początkujący Użytkownik
A moze tylny most? Nic ci tam nie wyje? Ktos moze przecholowal z paleniem gumy?
-
Zaawansowany Użytkownik
jak ogólnie buda przy danych obrotach ,to znajomy miał tak w e39 523 bo mu się wydech przestawił na wieszakach i dotykał podłogi i w granicach 2000 obr/min wpadałał w wibracje, może tez być poduszka pod skrzynią lub poduszki pod silnikiem.
-
Vip
Vip
U mnie też troszkę trzęsło przy prędkości 80-90km,wymiana drążka i wahaczy plus fachowe ustawienie geometri i po problemie.Pytanie masz wydruk z geometri? bo może ktoś zle się do tego zabrał...
-
Zaawansowany Użytkownik
No właśnie sprawdź poduszki silnika i skrzyni, oraz wał napędowy i półosie. Niby to się nie psuje, ale kilka lat i trochę kilometrów samochód ma już na karku, a wtedy różne rzeczy się poddają..
-
Zaawansowany Użytkownik
most nie wyje auto jeździ cicho słychac szum opon tylko, a co do poduszek to raczej odpada bo autem nie telepie na postoju a jeśli były by padnięte to by na N lub P przy pewnych obrotach by bujało budą. Ale jeśli pierścienie nie pomogą oczywiście sprawdzę to bo nic mi nie szkodzi tylko akurat żeby to sprawdzic poprostu trzeba to wymienic..... a narazie limit w tym miesiącu się wyczerpał. 8/
P.S co do geometrii ustawiona idealnie po ustawieniu pojechałem do Dekry i wsio jest ok

Radośc z Jazdy :)
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie koniecznie trzeba od razu wymieniać :) Dobry mechanik wie gdzie i czym poruszać, żeby stwierdzić ewentualne luzy.
-
Zaawansowany Użytkownik
a wiecie może ile wchodzi litrów oleju do skrzynii aut. ? posiadam skrzynie 5HP30 i wiem że ma iśc olej ESSO ATF LT 71141 ale nie wiem ile tego ustrojstwa kupic

-
Smerf Czepialski
Wiemy. A funkcja "szukaj" wie jeszcze więcej :P
wpisz 5HP30 i kliknij przycisk "szukaj" :]
-
Zaawansowany Użytkownik
tuczi77, oh tak takiej rady potrzebowałem.... kolego niestety w żadnym poście nie pisze jasno ile kto wymienił innni piszą 4 - 6- 10 litrów ?? jeśli ktoś ma książkę serwisową/instrukcję gdzie to piszę to bym był wdzięczny.

-
Zaawansowany Użytkownik
Tak się składa że mam książkę serwisową do tych skrzyń.
Do nowej skrzyni wchodzi 14.3 l oleju, ale przy standardowej wymianie (spuszczamy korkiem stary olej, zdejmujemy miskę, zmieniamy filtr, zakładamy miskę, nalewamy nowy olej), wlejesz maksymalnie 10 litrów.
Uprawnienia umieszczania postów