---------------
---------------
Ostatnio edytowane przez Damias ; 16-02-2011 o 13:30
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Wracaj±c do tematu. Pocz±tkowo z³apa³em siê rozwi±zania najprostszego - po prostu nie dokrêci³em szczelnie korka wlewu - ba³em siê zbiornik ¿e mi go rozwali zanim siê za to wezmê. Pomog³o i przesta³o mi ha³asowaæ z ty³u. Jaki¶ czas tak poje¼dzi³em i dokrêci³em korek ponownie, bo chcia³em tak z ciekawo¶ci zobaczyæ co siê stanie. Przyznam ku mojemu zdziwieniu, ¿e nawet to ju¿ znacznie pomog³o, bo przede wszystkim te odg³osy s± o wiele cichsze a i ich czêstotliwo¶æ te¿ siê bardzo zmniejszy³a... Szczerze mówi±c nie wiem czemu to zawdziêczaæ bo nic narazie przy odpowietrzaniu nie robi³em... Rozwa¿ê ten patent z nawierceniem korka. Muszê siê jednak pospieszyæ ¿ebym nie ujrza³ przypadkiem plamy paliwa pod samochodem
Pozdrawiam
fm
Dziekuje bardzo za odpowiedz.
z dzisiejszych obserwacji - im wiecej paliwa w baku tym problem mniejszy.
Na 101% masz problemy z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. Nawieræ dziurkê w korku i wszystko wróci do normy.
- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klêkaj±?
- bo to jedzie BMW e38 synku...
-------------------------------------------------
///M-Sport Individual
No i po problemie i to bez wiercenia korka.
Majster, który robi³ mi bak znalaz³ lepszy patent.
W dwóch miejscach naci±³ uszczelkê w korku w taki sposób ¿e jest ona cieñsza.
1 minuta roboty, korek nie dziurawy, estetycznie ... no i dzia³a.
P.S.
Przed t± operacj± mia³em sytuacjê , w której auto po zapaleniu gas³o po 3-5 sekundach.
Dopiero po odkrêceniu korka zaskakiwa³o normalnie.
pozdrawiam
Od¶wie¿am kotleta... gdzie sie znajduje ten filtr wêglowy b±d¼ karbonowy? w tis nie mogê znale¼æ i pod przednimi nadkolami tez niema..
Tylne lewe nadkole(od strony kierowcy)
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/00/10/06
Ostatnio edytowane przez M@rcin ; 18-07-2012 o 20:49
super dzieki... nie wpad³em na to ¿eby daæ m73 silnik przy m62 ta opcja by³a nie pod¶wietlona.. jeszcze raz dziêki...