Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Słaby nadmuch klimatyzacji

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez fm
    Od pustej klimatyzacji raczej nie będzie słabszego nawiewu. Będzie wiać normalnie tylko po prostu powietrze nie będzie tak chłodne jakbyśmy tego sobie życzyli.
    Uwierz na słowo, że w takim wypadku po włączeniu klimatyzacji nawiewy mocno słabną. Tak samo jak będziesz miał pełną klimę a wentylator będzie uszkodzony to wtedy klimatyzacja działa dużo słabiej i nawiew również chodzi dużo słabiej niż powinien.

Cytat Zamieszczone przez staniu
    A tak jak kolega powyzej pisze raczej sila nawiewu nie jest zalezna z nieszczelna czy nie nabita klimą..

A ja nadal pozostanę przy swoim :) kolega, który założył temat wyraźnie zaznaczył, że słabną mocno nawiewy gdy WŁĄCZA KLIMATYZACJĘ.

Fakt, że u niego były winne filtry to przypadek. Nie wziąłem nawet pod uwagę, że można ich przez lata nie wymienić!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735i
    Nie spieram się, ale jak miałem nieszczelność na chłodnicy klimy to właśnie gaz uciekał i klima się cyklicznie opróżniała. Nie wpływało to na siłę nadmuchu w sposób zauważalny dla mnie, natomiast jeśli chodzi o temperaturę była bardzo wyraźna różnica nawet przy ubytku na poziomie 30-40%. Mogłem jednak tego spadku siły nawiewu nie zauważyć bo w sumie nawiewy pracują u mnie najczęściej w trybie AUTO, wiec raczej na małych prędkościach. Jeśli kiedyś jeszcze będę miał problem z klimą to sprawdzę :)
    Pozdrawiam

fm

Uprawnienia umieszczania postów