Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: [ AV/navi] mo¿e kto¶ pomo¿e

[ AV/navi] mo¿e kto¶ pomo¿e

mam takie pytanie wiem ¿e temat navi i czytników by³ ju¿ poruszany a moje pytanie odnosi sie do zmieniarki cd, gdy¿ moj szfagier zakupi³ e-38 i ma za³o¿ony monitor16/9 a w baga¿niku zosta³o puste miejsce po zmieniarce. Zosta³a ona zakupiona i chcieli¶my ja pod³±czyæ co siê okaza³o; ¿e w baga¿niku jest zasilanie na zmieniarkê,pod³±czona pracuje, jest kabel gruby do pod³±czenia z krótkim przewodem ze zmieniarki a na wyswietlaczu jest nie widoczna, rozebrali¶my monitor i jest tam du¿a kosta w której jest ten kabel od cd ale on nie wchodzi do monitora, do monitora pod³±czone s± 2 przewody bia³y i niebieski.{kostki} Moje pytanie brzmi jak to pod³±czyæ aby mo¿na by³o z niej korzystaæ.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Zrób mo¿e krótkie od³±czenie akku tak na minutê. Je¿eli dalej jej nie znajdzie to trzeba g³êbiej poszukaæ... mo¿e komu¶ przyjdzie jeszcze co¶ m±drego do g³owy... mo¿e trzeba softa wgraæ nowego...
    Dreams from Dreams - 7er...

no tak ale ten gruby kabel od zmieniarki nie jest pod³±czony, czy wystarcz± tylko te dwie wtyczki bia³a i niebieska aby zmieniarke wy¶wietlacz widzia³???

Vip Vip Awatar AdamBMW
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Sk±d
    Warszawa
    Zmieniarka nie jest pod³±czona do monitora tylko do radia które (je¿eli jest monitor) jest w baga¿niku obok zmieniarki wiêc kabel jest dosyæ krótki i ³atwo go namierzyæ.
    Jak prze³±czasz "MODE" na monitorze to nie prze³±cza siê na "CD"?

no w³asnie jak prze³±czam na MODE to nic- nie widzi zmieniarki ale w baga jest kabel do zmieniarki i tak wygl±da³o ¿e on idzie wzd³u¿ samochodu a¿ do przodu a Ty mówisz ¿e powinnem pod³±czyc go pod tuner radiowy?????jest tam wejscie pod ten kabel od zmieniarki??? mo¿e masz jakie¶ fotki jak to zrobiæ???? rozumie ¿e te dwie wtyczki pod monitorem s± OK. tak??

Panowie ciesze siê ¿e otrzyma³em te 2 odpowiedzi szkoda tylko za a¿2 a czytaj±cych to forum -temat by³o tylu, czy mam rozumiec ¿e tylko tyle macie do powiedzenia w tej kwesti, a mo¿e wam siê nie chce(nawet tak nie my¶le) skoro niektórzy maj± polski jêzyk na monitorze to mój problem tak my¶le to pestka dlatego prosze niech kto¶ ustosunkuje siê do mojego pytania "Jak to pod³±czyc i napisze tak krok po kroku.

Jestem nowy w waszym gronie a czytaj±c posty mam wra¿enia ¿e utworzy³o siê kó³ko wzajemnej adoracji i bajeru!!!!Liczylem ¿e na Forum uzuskam pomoc w nurtuj±cym mnie pytaniu, gdy¿ nie jestem ani mechanikiem, ani elektrykiem, ani elektronikiem, bo gdybym by³ to mysle ¿e da³bym sobie rade!!!!! Dlatego nadal licze na Wasza pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Kolego nie wszystko da siê tak ³atwo rozwi±zaæ na odleg³o¶æ... Wtyczki s± ka¿da inna i raczej ciê¿ko co¶ ¼le pod³±czyæ. Skoro to co by³o napisane nie pomog³o mo¿e masz uszkodzon± zmieniarkê tak diagnozowaæ mo¿na w nieskoñczono¶æ...
    Z tego co pamiêtam tam do zmieniarki wchodz± 2 kable wi±zka idzie trochê w stronê przodu ale wraca do tunera, z którego wychodz± 2 wtyczki bia³a i niebieska i one s± pod³±czone pod monitor. Je¿eli pod³±czy³e¶ zmieniarkê i dalej jej nie widaæ to jest to ju¿ wiêkszy problem, wiêc zapraszam na spocik 9.02 to postaramy siê na miejscu co¶ ci zaradziæ innej mo¿liwo¶ci nie ma.
    Pozdrawiam

Dziêki Kolego za odpowiedz!!!!!!!!!!!! powiedz mi tylko taka rzecz; ze zmieniarki wuchodz± 2 przewody 1to zasilanie a 2 to gruby przewód zakoñczony okr±g³± wtyczk± powiedz mi gdzie j± pod³±czyæ bo z tego co otrzymalem wcze¶niej nalezy pod³±czyæ do tunera radiowego i czy tym przewodem????i czy w tym tunerze jest takie wejscie na okr±g³± wtyczke??

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Sprawdzê dok³adnie jak to u mnie wygl±da i dzi¶ ci jeszcze odpiszê... ;) jak siê uda pstryknê ci kilka fotek narka

Pablo serdeczne Dzieki :o Jeste¶ prawdziwym Forumkowiczem i nie zostawiasz sprawy nie dokonczonej Tak trzymaæ pozdrawiam!!!!!!!!!!!! :papa:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •