Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Problem z WEBASTO.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    I ja sie podłącze mam webasto wszystko działa super ale po ostatniej próbie naprawy mid :) musze niestety kupic nowy. Czy bede musiał coś tam kodowac lub oodblokowac po wymianie mid. ?

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    pytam jeszcze raz, jak wyciagnąć to webasto??? sciagnałem nadkole ale nie potrafiłem go wyciągnąć z auta, mi nie działa sterowmik najprawdopodobniej, chce go wymienic albo naprawic, jeszcze nie wiem gdzie dokładnie ale trzeba to zrobic. pytanie mam apropo pompki , mianowicie czy jest to mozliwe zeby pompka z webasto była też jako pompka od wymuszania obiegu w ogrzewaniu ??? dzisiaj sprawdziłem jak wymieniałem elektrozawory, ze nie było pod nimi pompki.
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar discovery
    BMW
    E38 730DA 2001r Titansilber metalic
    Żeby zdemontować webasto musisz najpierw wykręcić rurkę wydechową 3 śróbki potem 2 śróbki co trzymają webasto z tyłu od dołu, ściągasz węże wodne i potem wysuwasz piecyk w lewo. To wszystko

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BYŁO E31 -850i 1991r, 740D E38 2000r . Obecnie 4x4 pajero ... szukam BMW
    Też mam problem z webasto

włączam tryb dogrzewanie zaczyna migać ikonka wiatraka na czerwono,pod maską coś buczy ale silnik i wnętrze jest zimne;(

Jakie mogą być przyczyny ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740D
    Cytat Zamieszczone przez CICHY83 Zobacz posta
    Też mam problem z webasto

włączam tryb dogrzewanie zaczyna migać ikonka wiatraka na czerwono,pod maską coś buczy ale silnik i wnętrze jest zimne;(

Jakie mogą być przyczyny ?
    Przyczyn może być wiele. Sprawdź w pierwszej kolejności czy pod spodem dmucha gorącym powietrzem z wydechu webasta. Jeśli leci z tej płaskiej rurki gorące powietrze (spaliny, powinno trochę zalatywać spalinami) to samo webasto działa. Jeżeli pompka obiegu płynu nawaliła to po chwili grzania webasto przełączy się na tgz. przedmuch i wyłączy się. Może też być walnięta pompka podająca paliwo, jest obok wydechu webasta i w czasie jego pracy powinna tykać, jest to słyszalne. Może też być jakaś inna przyczyna, proponuje zresetować webasto poprzez kilkakrotne wyjęcie bezpiecznika tego w bagażniku (opisane na klapie od akumulatora który to jest bezpiecznik). Jak coś ustalisz to opisz.

BMW
    Witam ponownie mam pytanie. A mianowicie kiedy ustawia się czas na wyświetlaczu do właczenia ogrzewania i kiedy dochodzi do tej godziny czy ma sie zawiecać wyświetlacz z temperaturą tam gdzie sie ustawia siłe nadmuchu ? bo gdy np mam kluczyki w stacyjce i na monitorze ustawie bezpośrednie właczenie webasta to odrazu włącza sie wyświetlacz z climatronika a gdy nastawiam na konkretna godzine i zmknięciu drzwi nic sie nie włącza. Czy tak być powinno ? A i z jakiego nadmuchu ewentualnie ma lecieć cieplo.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Panowie, wiem, że trochę odgrzeję temat ale sporo tu informacji i chyba nie ma sensu zakładać nowego.

Pytanie do Was, czy jest jakiś sposób na sprawdzenie działania pompki bez rozwalania nadkola? Może gdzieś pod maską idą węże które powinny się ogrzać od działania?

Objawy są u mnie takie, że Webasto rusza, spaliny idą ciepłe ale po kilku minutach zaczyna pracować ciszej a spaliny robią się chłodne (możliwe że przechodzi na opcje "przedmuch") podejrzewam zatem pompkę ale nie bardzo mam warunki żeby to teraz rozbierać i podłączać gdzieś poza obiegiem dla sprawdzenia, stąd pytanie.

BMW
    bez rozbierania sprawdzisz za pomocą programu Inpa, bądź na słuch jeśli chodzi o pomkę paliwa do webasto będzie taka przerywana praca pompki takie cykanie na początku szybciej potem wolniejsze.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    discovery nie powinnien się świecić klimatronik ,tylko taki mały wiatraczek na osłonie monitora.

Paul tak napisano wyżej , sprawdz kompem , może też byc uszkodzona pompka przy elektrozaworach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    Albo taki elektrozawor co działa jak termostat i otwiera obieg na silnik. Pompki są dwie jedna przy piecu droga przy elektrozaworach

Uprawnienia umieszczania postów