wiecie ze to co cyka to nie pompka?
to cyka elektro zawór cos jak we wtryskiwaczu który dawkuje paliwo, a pompa jest zamontowana na końcu wirnika od dmuchawy.... ja mam taki inny drogi zawór "termostat?" walnięty i grzeje tylko wnętrze przez chwile i tez wyłącza... :((
nr9 na schemacie...
http://2009.bmwfans.info/parts/catal..._water_valves/
Ostatnio edytowane przez mati-e28 ; 12-12-2014 o 21:09
Webasto z diesla i z benzyny róznia się osprzętem.
W dieslu nie ma tego elektrozaworu ,a cyka pompka paliwowa ,która jest membranowa
Mam problem z Webasto w 730d. Załącza się i... wyłącza. Puści chwilę dymek i tyle. INPA nie chce się połączyć. Łączę się przez Webasto Thermo Test z którego odczytałem następujący błąd:
Przy sprawdzaniu komponentów wydaje się być wszystko ok. Dziwi mnie trochę, że piec jest z roku 2002. Wychodzi na to, że był zmieniany.Konfiguracja:
-------------
Numer identyfikacyjny klienta........................................... .........C8387103
Typ paliwa............................................ .............................Diesel
Data produkcji......................................... .............................40/02 [tydz./r]
Wersja oprogramowania.................................... ..............................23
Błąd:
-----
Błąd 1................................................. .......................Brak startu
Kod............................................... ................................0B/08
Licznik........................................... ...................................31
Temperatura....................................... ...................................32 [°C]
Status............................................ ..Faza pomiaru wykrywacza płomienia 1
Czy dobrze dedukuję, że jakiś czujnik temperatury się wykoleił?
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
obstawiam płytkę na piecu, miałem tak samo na krótko wszystko działało, płytka do regeneracji.
730
Odgrzeje kotleta, czy ktoś posiada wiedzę jakiego rozmiaru są przewody od płynu chłodniczego (średnica), aby dopasować rurkę lub wężyk? Bo noszę się z zamiarem wyjęcia pieca z auta, a chciałbym dalej użytkować auto.
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Około 18mm. Te dwa wężyki można zdjąć i zrobić bypass z jednego dłuższego węża, typowego od ogrzewania.
Chętnie odkupię uszkodzone Webasto benzynowe, z naciskiem na "Thermo Top S"