-
użytkownik
potwierdzam
auta teraz produkowane to skarbonki - żeby wymienic cokolwiek należy udać sie do ASO bo sam nie jesteś w stanie tego zrobić.Przykład?? prosze bardzo:
RENAULT MEGANE 2009R produkcji - wymiana żarówki w przodzie- aby tego dokonać należy od strony wewnętrznej nadkola wyciągnąć zabezpieczenie, nastepnie włożyć tam ręke odpiąć zaślepke zastawiającą dojście do żarówki,następnie wyciągnąć żarówke,wziąć nową wsadzić w to ustrojstwo,założyć zaślepke,założyć zabezpieczenie i pojechać dalej :D ;D
gratuluje pomysłu temu co takie rozwiązanie wymyślił ;(
i proponuje mu to zrobić w zimie,jak pada śnieg i jest -20* bo zazwyczaj wtedy się ta pierd... żarówka spali,lub gdy nas Pan policjant zatrzyma i albo mandacik albo pan to wymieni - zapłace mu 1000 zł jak mi to sam wymieni na drodze
a żarówki paliły się średnio co 2-3 miesiące - chyba dlatego by nabrać wprawy przy ich wymianie :P
- BMW e65 - żeby wymienić żarówke od ringów trzeba praktycznie odkręcać zderzak przedni -tzn ja już wiem jak i tego nie robie ,ale jak statystyczny Polak bez pojęcia jakiegokolwiek o mechanice zechce wymienić to życze mu powodzenia
i takie przykłady można mnożyć - dzisiejsze autka produkuje się z gorszych materiałów aby zbić cene i aby ASO miało co robić bo praktycznie bez kompa i specjalistycznego serwisu nie jesteśmy w stanie praktycznie wymienić żarówki
problem w tym że to ASO o niektórych rzeczach pojęcia nie ma a w dodatku za byle pierdołe woła taką kase że mózg się lasuje - zgodnie z zasadą -"stać Cię na BMW musi cię być też stać na serwis"
a to bzdura bo w Polsce bmw kupuje się używane i oszczędza na nei całe życie i każdy grosz się liczy.
Pewnie że są ludzie bogaci co z każdą pierdołą jeżdzą do ASO ale to jest tylko jakis ułamek całości
takie czasy, taka ekonomia
życze mniej awarii i spokojnej eksploatacji
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Uprawnienia umieszczania postów