Witam
Witam
Dreams from Dreams - 7er...
siema...widze grono chorych na e32 się powiększa- i dobrze..
pzdr
Witam :)
Witam :)
Od mojego pierwszego postu gdzie napisałem że jestem już na finishu minelo troche czasu... hmmm poszłem troche dalej i postanowiłem ruszyc wszystko sprawdzic czy nie kryje sie gdzies rdza no i obecnie jest zima a LOCHA ma parking w garazu pod kocami rozebrana grubo... ;)
Tutaj mam ostatnie foto (jeszcze w całości) lato 2010 po okresie gdzie zrobilem calą mechanikę by auto było sprawne
Zeby zrobic wszystko na cacy to trzeba miec naprawde mase czasu i zasobny portfel. Choc przerabialem juz projekty rarytaso-zlotowe to nie ukrywam ze seria 7 jest bardzo złożonym autem technicznie i drugi raz nie chcial bym sie podjac czegos takiego... No ale zawsze podobala mi sie seria 7 e32 i pamietam jak za łebka w latach 94-97 podkochiwalem sie w nich... dlatgo wiec trzeba ciac metal i krzesac iskry ;) tym bardziej ze trafilem na egzemplarz jak dla mnie w wersji sportowej... to zobowiazuje
Ostatnio edytowane przez LOCHA88 ; 05-03-2011 o 23:18
nie no po prostu szacunek i oby udało Ci się doprowadzić to do końca
...And on the 7th day God created the... 7er...
Również gratuluje, i kłaniam się nisko przed takimi :D Naprawde kibicuje na zamierzony finish tego projektu !!
Podeście do klasyków masz jak najbardziej prawidłowe.
Piękne autko :]
Pewność na każdym kilometrze ...
Oto lista co zostało zrobione wedlug spisów na karteczkach jakie zbierałem...
pompa wody
szczeki
klocki tyl
swiece
olej
..... nie pamietam co ale suma zapisana 259 wiec pisze ;)
filtr oleju
powietrza
paliwa
tokarz - cos tam bylo potrzebne chyba w hamulcach o ile pamietam
łącznik w zawieszeniu
wachacz prawy dolny
zarowki
plyn chlodnicy
DOT
zprzewody zaplonowe
chlodnica
cylinderki + jakas gumka
tloczki + rep
Wisko
sprawdzeniee glowicy
szlif
serwis
uszczelniacze
uszcz wydech
uszcz ssacy
uszcz pokrywy
uszcz glowicy
klocki przod
tarcze przod
płyn
+ ..... ZA TO WSZYSTKO ROBOCIZNA i jedziemy dalej...
elektryk (200)
gałka M
Fotele Recaro
zrobienie BBS RS (felgi juz czekaja w domu)
Halogen
....pozycja "IMPEX" tez sumka pare razy cos tam brałem nie pamietam POZDRO DLA KOLEGI ;)
Uklad wydechowy nowe rury tlumiki OK
Kosmetyki pasty itd...
Lakiernik 1000zł
łożysko oporowe
pompa pod pedałem sprzegła
Kolega marek który pomaga mi duzo w tym temacie (nic za darmo)
Listwy dolne na drzwi i dokladka
spinki gumeczki pierdolki BMW MAZPOL pozdrawiam ARKA !!!
auto złom żyzna
auto złom u bajora
znaczek bmw
dywanik velours - uzywane
wycieraczki regeneracja + gumki bosch
To wszystko zostało zakupione potem wlozone ciezko opisac wszystko, napewno czegos nie zapisalem itd...
ciezko na szybko tez napisac co juz bylo wymontowane zregerowane i odnowione.... ale uzbierało by sie troche tego
Obecnie tak jak pisalem wczesniej raz jeszcze wyciagam silnik , most tak samo, zbiornik paliwa tez bo wypatrzylem rdzewke, sciagam zderzak, dywany kazda rzecz ktora jest FEEE bedzie OK kazda czesc ktora jest podrdzweiala bedzie oczyszczona i zabezpieczona czarna farbą do metalu antykorozyjną (podobno) ale mnie to nie szkodzi bo moja LOCHA88 nie zobaczy juz sniegu i deszczu a za roczek bedzie juz pełnoletnia.... PoZDrO600
Hej sory ze pisze temat pod tematem ale jestem podjarany bo wziołem się w końcu za całą "dupę"...
Pierwszy wylecial zderzak :) za nim zbiornik paliwa potem dyfer a po nim lewe kolo z wachaczem i amorem.
Pod osłonami nadkoli tylnych zero rdzy konserwacja pięknie zachowana rdza jest jedynie przy wkretach co wystaja z karoserii...
Zbiornik już oczyszczony i przygotowany do malowania tak samo most tylko czekam na zimeringi bo okazały sie jakieś inne - jest dyfer ze szpera.
Rdzewka o której pisałem wcześniej byla to dziurka w bagazniku wielkosci 2cm na 2cm o dziwo nie wyszla na wylot i konserwacja od spodu jest nienaruszona a dziurka jest juz zrobiona...
Pisałem tez wcześniej ze wszystko zrobiłem mechanicznie żeby było ok, no i nic bardziej mylnego przy wybebeszaniu auta wychodzą różne defekty takie jak skorodowana linka reznego o ktorej nikt nie wiedział bo jej nie ruszał wcześniej czyli do wymiany... przewody wzdłuż auta od paliwa i hamulcow sa troche skorodowane zobaczymy czy da sie je uratowac czy podziela los linki...
Postaram sie podać jakieś fotki ale z czasem jest cieżko... pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez LOCHA88 ; 05-03-2011 o 23:32