W e38 to kropka zapala się najczęściej jak aku zdycha ...
W e38 to kropka zapala się najczęściej jak aku zdycha ...
Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 01:37
Neuf, jesteś tego pewny?? u mnie pojawiała się ta czerwona kropka w okresie zimowym w zasadzie chyba z 2-4 razy. Wymieniałem aku i teraz faktycznie się nie pojawia ta kropka. hmm
widzę że wymienione amortyzatory,nie dochodzą kable do mocowania górnego amorków, na pewno nie działa s-edc,na monitorze nie ma funkcji nawi.
730
Wszyscy tu mają rację :) Manipulation point pojawia się jak w jakichś modułach nie zgra się przebieg i zdarza się że przy padającym aku się zapala. Tak że zimą kiedy aku jest bardziej obciążony to może się zapalić. Nie wiem czy ma jeszcze jakieś inne zastosowanie ta kropka.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
ja słyszałem że kropka zapala się wtedy gdy nr vin w zegarach nie zgadza się z nr vin w którymś z pozostałych sterowników.
Dokładnie, to jest główny powód i w tym przypadku tak jest, bo licznik był zmieniany(z powodu martwych pixeli na dolnym wyświetlaczu).Zamieszczone przez Cyga
Kropka świeci się, ponieważ numer vin w liczniku nie zgadza się z numerem vin w innych modułach(bodajże LCM'a to głównie dotyczy)
Tak z ciekawości. Ktoś pisał mail czy może podłączyć się do wtyczki koło jednej z lamp, żeby odczytać realny przebieg, może ktoś rozwinie o co mu chodziło, bo żadnej luźnej wtyczki to ja tam nie widzę. Poza tym, jest DIS, Carsoft, więc jak coś to można na poczekaniu odczytać przebieg z LCM.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Tak jak kolega Cursor napisal kropka zapali sie jesli zakodowany nr VIN w ktoryms z modulow nie zgadza sie z reszta - nie dotyczy to jednak tylko zegarow.Zamieszczone przez Cyga
Kropka zapali sie tez jesli przy odpalaniu auta spada napiecie (slaby akumulator) - tak bylo zapewne w przypadku opisywanym przez kolege Dzuda ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
U mnie kropka pojawiła się w deszczowy dzień, przeważnie gdy wracałem z pracy i trochę się spieszyłem, normalnie podczas jazdy. Po zgaszeniu silnika i ponownym rozruchu kropki brak i nie pojawiała się jakoś regularnie. Gdy aku miałem już kompletnie walnięty (końcówka zimy 2010) kropka się nie pojawiała :D
Minęło jakieś 5 miechów i kropki nie widziałem.
W naszej 7er zaświeciła sie ta kropka jak aku był rozładowany
B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać