Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Manipulation point w aucie z ogłoszenia.

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    W e38 to kropka zapala się najczęściej jak aku zdycha ...
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 01:37

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    Neuf, jesteś tego pewny?? u mnie pojawiała się ta czerwona kropka w okresie zimowym w zasadzie chyba z 2-4 razy. Wymieniałem aku i teraz faktycznie się nie pojawia ta kropka. hmm

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D
    widzę że wymienione amortyzatory,nie dochodzą kable do mocowania górnego amorków, na pewno nie działa s-edc,na monitorze nie ma funkcji nawi.
    730

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Wszyscy tu mają rację :) Manipulation point pojawia się jak w jakichś modułach nie zgra się przebieg i zdarza się że przy padającym aku się zapala. Tak że zimą kiedy aku jest bardziej obciążony to może się zapalić. Nie wiem czy ma jeszcze jakieś inne zastosowanie ta kropka.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    ja słyszałem że kropka zapala się wtedy gdy nr vin w zegarach nie zgadza się z nr vin w którymś z pozostałych sterowników.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Cyga
    ja słyszałem że kropka zapala się wtedy gdy nr vin w zegarach nie zgadza się z nr vin w którymś z pozostałych sterowników.
    Dokładnie, to jest główny powód i w tym przypadku tak jest, bo licznik był zmieniany(z powodu martwych pixeli na dolnym wyświetlaczu).
    Kropka świeci się, ponieważ numer vin w liczniku nie zgadza się z numerem vin w innych modułach(bodajże LCM'a to głównie dotyczy)

Tak z ciekawości. Ktoś pisał mail czy może podłączyć się do wtyczki koło jednej z lamp, żeby odczytać realny przebieg, może ktoś rozwinie o co mu chodziło, bo żadnej luźnej wtyczki to ja tam nie widzę. Poza tym, jest DIS, Carsoft, więc jak coś to można na poczekaniu odczytać przebieg z LCM.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Cyga
    Własnie.. w BMWtrends przy opisie sprawdzania liczników - nie wiem który to był nr , był właśnie ten problem napisany i dotyczył typowego cofania stanu licznika - że to takie niby zabezpiecznie licznika , żeby nic przy nim nie majstrować.....

dziękuję za pomoc :)
    Tak jak kolega Cursor napisal kropka zapali sie jesli zakodowany nr VIN w ktoryms z modulow nie zgadza sie z reszta - nie dotyczy to jednak tylko zegarow.

Kropka zapali sie tez jesli przy odpalaniu auta spada napiecie (slaby akumulator) - tak bylo zapewne w przypadku opisywanym przez kolege Dzuda ;)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    U mnie kropka pojawiła się w deszczowy dzień, przeważnie gdy wracałem z pracy i trochę się spieszyłem, normalnie podczas jazdy. Po zgaszeniu silnika i ponownym rozruchu kropki brak i nie pojawiała się jakoś regularnie. Gdy aku miałem już kompletnie walnięty (końcówka zimy 2010) kropka się nie pojawiała :D

Minęło jakieś 5 miechów i kropki nie widziałem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar l_mariuszjunior
    BMW
    E38 740i M62B44
    W naszej 7er zaświeciła sie ta kropka jak aku był rozładowany
    B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać

Uprawnienia umieszczania postów