Eeeee Szwedu ale przez balszany się wielkiej niedzwiedzicy nie zobaczy ;D ;D ;D ;D
dla mnie metalowy jest duzo ladniejszy i lepszy pod kazdym wzgledem, jak chce sobie cos poogladac to go otwieram :P
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Cisza, głośniejsze efekty dochodzą z zewnątrz. Jednak byłem trochę zdziwiony, że z aucie takiej klasy taki dziwny objaw. Jeździłem różnymi autami z szyberdachem i czegoś takiego nie zauważyłemZamieszczone przez Jey
Pozdrawiam Jaro
ex 540i 6b
ex e39 525i
ex e38 735iA
ex e39 540iA
tylko zauwazcie ze szyber zwlaszcza szklany jest malo wyciszony (zwlaszcza przy podwojnych szybach jest roznica), i to co slychac (szum) to poprostu gorsze wytlumienie niz w innych miejscach. U ojca w galancie jest szklany szyber (3/4 dachu) i rowniez go slychac, tlyko.... mniej przez to ze caly samochod jest gorzej wyciszony i nie zwraca sie na to uwagi. A u nas jest to newralgiczny punkt jesli chodzi o wyciszenie... tak mnie sie zdaje :)
Wydaje mi się, że problem tkwi też w uszczelce, która z czasem twardnieje i nie przylega precyzyjnie do krawędzi szyberdachu. Po zmianie mojego stalowego szyberdachu też zaobserwowałem zwiększony poziom szumu pomimo tego, że sama regulacja została przeprowadzona ze szczególną precyzją.
Sylwekk ma rację... u mnie też słychać świst wiatru 8/ dwadzieścia parę lat temu we fiacie 125 miałem szklany szyber i była cisza... i nie jest to kwestia wyciszenia wnętrza!
a jak ktoś chce polemizować niech najpierw oklei szyber taśmą budowlaną![]()
pozdrawiam :)