-
Poszukaj, był temat o e32 nawet sam go zakładałem przed kupnem :) Sam miałem trafić 3.0 V8 koniecznie w manualu a po przejażdżce w DE 4.0 w automacie szybko zmieniłem zdanie. Jeżdżę bez gazu jak na razie. Osiągi i ekonomia 4.0 to coś co wyszło bardzo dobrze Bawarskim inżynierom w tamtych czasach.. Nie obawiaj się 740ia -to ten sam silnik co 3.0 V8 tylko litr mniejsza pojemność. Jeździłem całe życie manualem i też nie miałem przekonania do automatu,obawiałem się ,że się psuje ,słabiej ciągnie, ma dziurę przy wyprzedzaniu a po tygodniu jazdy zmieniłem zdanie automatu bym w życiu nie wymienił na manual.. Na pewno nie w serii 7..To limuzyna i wogoda tym nie jeździ się bokami by był potrzebny pogrzebacz w podłodze.( Chcesz podriftować kup e30 ;)) Kup ten model który będzie w lepszym stanie.. To podstawowa recepta do pokochania serii 7.. I powtórze jeszcze raz,niech nie przeraża Cię Silnik 4.0 (tym bardziej ,że chcesz gazować.. Mocy dużo więcej a spalanie bardzo mało bedzie się różnić od 3.0 V8) i szkrzynia automatyczna w nim 5hp30 to naprawdę dobre rozwiązanie jeśli jest w dobrym stanie.
Uprawnienia umieszczania postów