Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: [ pozostale] Kilka pytań odnośnie e32:)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Tuczi wiele rzeczy mnozy się najpierw cena elementu razy 3 a potem sie jeszcze okazuje, że jest tych elementów dwa i to wszystko dla różnicy 14KM ( a opisałem jak łatwo to zniwelować ) i tej kultury hm co do tej kultury ja na V8 nie narzekam właściwie zadbanego M60 nie czuć

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    polecam w przeciwienstwie co do wypowiedzi innych uzytkownikow V8 3.0 manual spalanie nadzwyczaj niskie a osiagi przyzwoite.
    Każdy chwali to co ma ;) Osiągi w V8 jak w b35 spalanie na tym samym poziomie a koszt utrzymania m30 jest tańszy.

Ostatnio jechałem do zakopanego i spalanie z sandomierza do krk
    Obrazek

wiadome jazda bez szaleństw

A średnie spalanie sandomierz-zakopane zakopane-sandomierz to 12,5L (liczę jazdę w krk i po górskich drogach)
    Spalanie u Twojej bmw KOSMICZNE. Ja obecnie jeżdżę trasa-miasto i dość dużo km robię miesięcznie ok 1000 km w miesiącu. I bez szaleństw 9.8 l (skrzynia manual). A jak koledzy zauważyli znaleść zadbane M30 graniczy z cudem. I słusznie każdy chwali swoje. Najważniejsze by silnik był zdrowy a wrażenia gwarantowane.

Z00FY
    Gość
    Rodzina BMW musisz jeździć bardzo ekonomicznie i oszczędnie -miasto a miasto to też jest różnica :) a 12,5 litra w m30 to normalny wynik. Tylko ,że te silniki to dinozaury nie ujmując im niczego. b35 w e30 spisuje się rewelacyjnie... Jedyna jego "wada" to szybko kończące się ogumienie tylnej osi.. :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Spalanie u Twojej bmw KOSMICZNE
    Przejdź trasę sandomierz-zakopane,zakopane-sandomierz i wtedy pogadamy.W krk 40min korka nie wspomnę i zakopiance gdzie stałem ponad 1,5H.Do tego jazda górska w korku chyba nie wiesz co to znaczy (dwójka,trójka i znowu dwójka)

Co do kończącej się tylnej osi w m30 mogę pokazać filmiki z mojej 535 której nawet wczoraj dość mocno wstawialiśmy :] (4 komplety gum)

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Spalanie u Twojej bmw KOSMICZNE
    Co do kończącej się tylnej osi w m30 mogę pokazać filmiki z mojej 535 której nawet wczoraj dość mocno wstawialiśmy :] (4 komplety gum)
    To widzę że ładnie się bawicie :D U mnie też leży ładna kupka opon do upalenia ale naszą maszynką do ich utylizacji jest E30 M30B35 ;D Ale wracając do wątku sam posiadałem E32 M30B35 i uważam że jest to super auto, obecnie mam E32 M60B40 i również uważam że jest to po prostu jedyny racjonalny wybór. Fakt jest to w automacie (mój pierwszy w życiu automat) i możliwe że są to wadliwe skrzynie ale używkę można kupić już nawet za 700 zł z gwarancją więc nie ma się czego bać :)
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Mam tak odchudzone 535 że nie będzie dużo cięższe niż seryjne e30 Jutro zapodam filmiki ;) męczę ją już 4 rok i nie mogę jej dać rady,może dlatego ze o silnik dbam(wymiany oleju co sezon castrol 10w40 itd) I właśnie po 535 wiem że m30 jest nie zniszczalne bo na taką jazdę nie wiem co innego by wytrzymało

Rodzinabmw,masz bardzo oszczędne to 730 bo mój diesel tyle pali w waw czyli ok 10L.Nie wiem w jakim mieście śmigasz ale gwarantuje że w waw czy krk zakorkowanym to "dwójka" z przodu na spalaniu...Niestety,E32 to nie yaris 1.2 że pali w mieście 8-9L.Nie ma się co oszukiwać bo nie zależnie od silnika w E32 trzeba na prawdę mieć lekką nogę żeby zejść poniżej 10L w trasie

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Panowie - temat rzeka - każdy ma inne doświadczenia i poglądy. Oczywiste jest, że każdy chwali silnik jaki posiada - o ile nie sprawiał tragicznych problemów. Ja od 9 lat użytkuje m60b30 - i złego słowa na ten silnik powiedzieć nie mogę :) A ktoś ma m30 i też jest zadowolony :)

Więc już chyba wystarczy bezsensownych przepychanek - doradziliśmy koledze co ma wybrać... A znając życie 99% takich tematów kończy się odpowiedzią - "dzięki za info, i tak chcę kupić dopiero na wiosnę więc mam dużo czasu" - i pytającego jakoś potem nigdy na forum nie widać ;) Więc szkoda panowie męczyć klawiaturę :D ;) :P

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Jasna sprawa,żeby nie było to ja nie napisałem że tylko m30 jest dobre bo każdy jest dobry.

Po prostu chciałem dodać w poprzednim poście że 535 nie jest użytkowane tylko non stop odcięcie i dalej po 4latach chodzi jak zegarek :) no ale spalanie nie jest na poziomie 10L ;D

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Fakt każdy chwali co swoje. Miasto-zielona góra, góra, sulechów, wschowa, sława-więc korków nie ma-przynajmniej nie takich jak we Wrocławiu. Zatankowałem w czwartek w Zielonej Górze za 100 zł (cena 4.33 o ile dobrze pamiętam-musiałbym sprawdzić na fakturze) zrobiłem ok 280 km miasto-trasa bez szaleństw palenia gumy itp. Kolega kupi co uważa za stosowne i na ile mu starczy kasy. A do sandomierza się nie wybieram chyba że na zaproszenie kolegi.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Do sandomierza oczywiście zapraszam jest na co popatrzeć ;)

A co tankowałeś po 4.33zl?U nas najtańsze paliwo jest na bliskiej i podajże po 4,53zl to wychodzi 7,3L :x

Uprawnienia umieszczania postów