dati, ok na automacie więcej pali ale po mojemu co zasilanie LPG ma do pracy automatu??
nie wiem czy coś ma dlatego pytam bo o bmw różne legędy chodzą:Pa nigdy nie miałem automatu ..... a ile mniej więcej wynosi spalanie?? bo na stronie auto centrum nie ma nic prawie o Lpg :)
Wszystko zależy jaki masz styl jazdy. Jeżdżąc po Krakowskich korkach spalanie gazu 20-25 nie powinno dziwić. W trasie ok 11-14 (zależy jak będziesz mocno pedał naciskał).
to w 3.0 v8 chyba będzie mniej trochę ??? bo znajomy miał e38 3.0 i miescił się w 18 po krakowie:)a ja mam ciężką nogę :P
e38 a to tez zmienia postać rzeczy nowsze auto, uwzględnij styl jazdy i inne aspektyZamieszczone przez dati
my mówimy teraz o e32 , ja jeśłi miałbym wybierać pomiedzy 3,0 a 4,0 oba v8 no to wybrał bym 4,0 róznica 2 czy 5l gazu to niewiele a frajda z jazdy ogromna
muszę powiedzieć że mnie zaczynacie przekonywać jak nie chciałem automata ale myślałem nad tym modelem też http://moto.allegro.pl/bmw-7-v8-stan...190250147.html szczerze to chciał bym sie przejechać 4.0 :D
Automatu się nie masz co bać jeśli szkrzynia miękko zmienia biegi ,nie przeciąga ich na zimnym, nie wyje na zimnym, nie ma opóźnienia po wbiciu R lub D to wymiana oleju uszczelek filtra i czyszczenie miski olejowej napewno poskutkuje długą jazdą. 4.0 V8 niech Cie nie przeraża jeśli chcesz kupić 3.0 to stać Cię też na 4.0 to nie jest Tico ;) osiągi bardzo odczuwalne przy jeździe ekonomicznej a powyżej 100km/h to już potężna różnica miedzy tymi motorami. Po mieście 740 jeździsz na Trybie "E" ekonomy - auto kręcisz do 2tyś obrotów i jedziesz płynnie ze świateł auto jest żwawe. Spalanie jak na swój litraż można powiedzieć ,że jest okonomiczne. Porównując spalanie na każdy centymetr sześcienny takiego silnika do np silnika 1.8 , ktory pali 10 l benzyny wyjdzie Ci bardzo ekonomiczne. Nie bój się 740 ! to jest udoskonalona 730 ;) automatu też się nie bój....Manual często jest bardziej orany od automatu z wiadomych przyczyn..:) auto z linku bez literki l na końcu linku było do sprzedania w listopadzie/grudniu ubiegłego roku.. Pamiętam bo sam kupowałem swoją i jak by miała szeroki grill który w m30 nie występował fabrycznie to bym ją pewnie oglądał.. To wszystko pisane z autopsii. Jeśli chciał byś pogadać lub nawet zobaczyć e32 740iA to daj znać jestem z Krakowa :)
NOM TO CHYBA przestane się bać skoro tak mowisz:D i mam nadzieje ze niedługo będę miał okazję się przejechać 740:D
spoko to jakoś się zgadamy jak byś miał czas i ja to pewnie:D bo chętnie bym oglądnął to cacko :P
Szkoda tylko że w tych dobrych radach odnośnie 740 z którą fabrycznie idzie skrzynia 5hp30 nikt nie raczy wspomnieć o tym że te skrzynie są wadliwe:
"5HP30 często mają problem ze wstecznym - były w nich montowane wadliwe kosze biegu wsteczne ... Może też to być spowodowane wytarcie kulki zaworu biegu wstecznego ( z czasem się wyciera i może powodować takie problemy z ciśnieniem)"
Poważna awaria tej skrzyni oznacza remont kapitalny, z czym trzeba się liczyć przy zakupie samochodu wyposażonego w osławiony silnik M60 4.0 w przypadku e32 konkretnie.