Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 34

W±tek: [mechanika] Amortyzatory przód ? Konkretny wybór

[mechanika] Amortyzatory przód ? Konkretny wybór

Mam ma³y dylemat: Sachs, Bilstein b4 czy Kayaba? Opinie na temat Sachsa znam i moge go mieæ w bardzo dobrej cenie, Tylko my¶lalem aby troszke twardziej posadziæ swoje 7. Kto¶ co¶ mo¿e powiedzieæ o Kayabach?

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Teraz mam Boge ,wcze¶niej mia³em KAYABY i potwierdzam ,¿e s± chyba twardsze ,dodam ,¿e sa badzo trwa³e ,wytrzyma³y u mnie ponad 180 tys km :)

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Ja mam u siebie BILSTEIN B4 + niebieskie sprê¿yny i dzia³a to ca³kiem fajnie na moich 20``.
    Bilstein to praktycznie seryjny zamiennik z pewno¶ci± do¶æ dobrej jako¶ci, przelata³em na nich ok. 40 tys. i jak do tej pory ¿adnych problemów.
    Co do sachsa to mia³em ju¿ kiedy¶ problemy i raczej do nich nie wrócê, Kyaba za¶ nie znam, wiêc nie pomogê.
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    Sk±d
    uk,kent
    Ja w swojej lalce mialem Sachs + H&R -50mm i zero problemow przez 2,5 roku.
    Bilstein jest tak samo dobry jak Sachs ale twardszy.Kayby nie znam zbyt dobrze. :]
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Rozmawia³em ostatnio z D¿ud± i jego Bilsteiny wytrzyma³y 24tys. km. Poza tym na forum jest wiele negatywnych opinii nt. tej firmy. Co prawda w E32 ale firma to firma i daje to do my¶lenia ;) Tak wiêc Tuczi, wybór nale¿y do Ciebie :D

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno

Re: Amortyzatory przód ? Konkretny wybór

Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    Mam ma³y dylemat: Sachs, Bilstein b4 czy Kayaba? Opinie na temat Sachsa znam i moge go mieæ w bardzo dobrej cenie, Tylko my¶lalem aby troszke twardziej posadziæ swoje 7. Kto¶ co¶ mo¿e powiedzieæ o Kayabach?
    Nie ten kierunek KYB= miêkko! Je¿eli chcesz twardziej to Bilstein z ca³± pewno¶ci± tylko po co? :)
    Daj mi na PW ceny Sachsa bo mi co¶ nie gra z moimi amorami (ty³) i nie wiem czy nie bêdê kupowa³ za jaki¶ czas a na pewno wzrok skierujê na t± w³a¶nie firmê.
    Do tej pory mam za³o¿one Monroe Reflex z przodu, drogie ale bardzo dobre, na tyle drogie, ¿e wolê do³o¿yæ do Sachsa.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

znalazlem sachsa w krakowie w sklepie za 475zl szt. ale nie wiem czemu mam chrapke na bilsteiny. Nie chce aby auto bujalo siê na zakrêtach ale z drugiej strony nie chce robiæ z niego taczki.

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    Nie chce aby auto bujalo siê na zakrêtach ale z drugiej strony nie chce robiæ z niego taczki
    Meyle :]

Polecam
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar technics
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Sk±d
    Szwecja
    A ja powiem swoje zdanie i do tego dam przyklad. Rok temu moj brat borykal sie z wymiaja amortyzatorow w.swojej e39 chcial kupic tak jak wy piszecie . Za moja namowa kupil komplet amortyzatorow fiemy srl za 400 zl na wszystkie kola . Ma juz najechane ponad 20 tys a amortyzatory jak nowe. Proste rownanie amortyzatory wyszzly go 3 razy taniej . Robcie jak chcecie ja mam caly zawias na czesciach z allegro slr i dziala to bardz fajnie. Nie wydaje mi sie ze te czesci tak mocno odbiegaja od oryginalow. A cena mowi sama za siebie

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez technics
    A ja powiem swoje zdanie i do tego dam przyklad. Rok temu moj brat borykal sie z wymiaja amortyzatorow w.swojej e39 chcial kupic tak jak wy piszecie . Za moja namowa kupil komplet amortyzatorow fiemy srl za 400 zl na wszystkie kola . Ma juz najechane ponad 20 tys a amortyzatory jak nowe. Proste rownanie amortyzatory wyszzly go 3 razy taniej . Robcie jak chcecie ja mam caly zawias na czesciach z allegro slr i dziala to bardz fajnie. Nie wydaje mi sie ze te czesci tak mocno odbiegaja od oryginalow. A cena mowi sama za siebie
    Czy Ty przypadkiem nie je¼dzisz po szwedzkich drogach? ;D

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •