Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: [mechanika] Amortyzatory przód ? Konkretny wybór

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Tak po szwedzkich. Ale moj brat po polskich i amorki chwali.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Ale ja miałem na myśli bardziej te części z allegro niż amorki ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    znalazlem sachsa w krakowie w sklepie za 475zl szt. ale nie wiem czemu mam chrapke na bilsteiny. Nie chce aby auto bujalo się na zakrętach ale z drugiej strony nie chce robić z niego taczki.
    Nie będzie, oryginalne amory są przecież bardzo dobrze wyważone pod tym względem a jeżeli chcesz pogodzić jedno z drugim to szukaj Panie NIVO ;D

A co do Sachsa to spytaj go czy to jest "coś" w pudełku sachsa albo czy się nie pomylił i nie podał ceny netto ;) za tą kasę brałbym od ręki!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Szajba na początku roku płacił 550zł/szt za sachsa. W pudełku był sachs ;)

B4 to praktycznie seryjny amor, więc na pewno taczki z tego nie będzie. W przypadku B6 można by się o to obawiać, ale zawsze można skręcić regulację twardości na minimum i nie ma tragedii.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    ja mam u siebie na tyle kayaby gościu w sklepie od razu powiedział ze sa bardziej miekkie i wciskał monrou bo lepsze na nasze dziurawe drogi ale sprowadziłem go na ziemie bo kyb montowałem mojemu ojcu do autka i smiga dobrze. ogulnie co do kyb słyszałem same dobre opinie. u mnie sa już chyba 1,5 roku i nie narzekam, ja za kyb dałem 350zł/szt

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    A u mnie kayaby zaczęły cieknąć po 10 tyś km. Kupiłem teraz sachsy i zobaczymy jak będzie.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Robert - ceny za jakie mogę Ci załatwić (oczywiście amory na przód):
    - sachs 562zł
    - kayaba 539 zł

To co znalazłeś sacha - cena cudo, o ile oryginały lub/i nie pomyłka.

Co do amorów kayaba, są b.dobre, paru znajomych mechaników mi mówiło, co je wkładają, że są najmniej awaryjne (co do przewczesnych wylań/reklamacji).

Ja u siebie, co prawda w e32, na kayabach nastukałem już okrągłe 45kkm, i jest nadal bdb
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Co do amorów kayaba, są b.dobre, paru znajomych mechaników mi mówiło, co je wkładają, że są najmniej awaryjne (co do przewczesnych wylań/reklamacji).
    Z KYB jest tak:
    -robią w Japanese
    -albo robią Ching Chung i w tedy są tanie i chu...

Kilka razy kupowałem więc z awaryjnością jest tak (mowa o japońskich) albo od razu siada jak kolega pisał max te 10kkm (jak mają wadę fabryczną) albo służą bardzo długo i bardzo dobrze.

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Panowie przesadzacie z tymi cenami... Kupiłem Bilsteiny b4 w sklepie do którego skierował mnie kolega Tomcad 390zł/szt, zapytałem o sachsy 470zł/szt ( bez zadnych rabatów) - nie wiem skąd wy te ceny bierzecie. Kayaby odradzali bo podobno są miekkie jak monroe.

co jeszcze musze kupić do wymiany amorów? mechanik powiedział że jakieś osłony i odboje + guma pod sprężyne. Jest tam jakaś guma? Pewnie w ASO tylko te części.

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Prawdopodobnie tylko ASO i nie wiem jak duży jest zestaw w E38 z przodu, tylny zestawik jest całkiem spory i drogi! Kiedyś za dobrych czasów było to w komplecie z amorami :/

Uprawnienia umieszczania postów