-
Początkujący Użytkownik
[ elektryka] Po deszczu chodzi bardzo nierówno M60 e32
Witam wszystkich. ostatnio na wybrzeżu mocno padało były konkretne burze i po jednej z takich ulew bunia zaczęła nie równo pracować, jak gdyby nie na wszystkich garach... chodziła tak z dwa dni i gdy juz wybierałem sie do autoelektryka wszystko sie unormowało... Koleś powiedział że to cewki gdzieś dostają wilgoci i pewnie dlatego taka buba:( no i wszystko było si:) wczoraj znów przyszła duża burza, rano odpalam i... ta sama historia znów nie równa praca silnika... dodam że mam 3.0 v8 z 1993r Pomocy jak ja uszczelnić?? a może problem tkwi gdzie indziej :/
-
Początkujący Użytkownik
Panowie, czyzby nikt nie miał pomysłu o co kaman?? co jej może dolegac, help me :/
-
Doświadczony Użytkownik
Może to być faktycznie wina układu zapłonowego. Kiedy zmieniałeś świece i fajki ?
-
Początkujący Użytkownik
świece zmieniłem miesiąc temu, membrane tez... a fajek nie zmieniałem jeszcze.... nie wiedziałem ze trzeba, nawet nie wiedziałe ze można oddzielić fajke od cewki...
-
Doświadczony Użytkownik
To jest właśnie przyczyna najczęstszych problemów z układem zapłonowym- w m60 fajki spełniają takie zadanie jak kable zapłonowe w innych silnikach - i także okresowo wypada je zmieniać - a większość ma je jeszcze od nowości.
Można też użyć smaru do świec beru - nie zastąpi wymiany fajek, ale likwiduje problemy z przebiciami po izolatorze.
-
Początkujący Użytkownik
dzięki za podopwiedz:)
fakt faktem fajki były juz nadszczerbione i popekane:( a ten smar gdzie mozna kupic albo fajki?? na aledrogo niestety nie ma:( cewki z fajkami są w kaplecie:(
-
Zaawansowany Użytkownik
Fajki to te rureczki? (nr 4 na rysunku)
-
Początkujący Użytkownik
no wydaje mi się ze tak... innej opcji nie widzę ;)
-
Doświadczony Użytkownik
-
Początkujący Użytkownik
Okazało sie ze w komorze gdzie sa cewki było pełno wody... osuszyłem farelka i zamówiłem ta paste-smar beru:)
puki co chodzi jak dawniej:)
Uprawnienia umieszczania postów