to wszystko jest niezle por±bane uroki polskiego g³upiego prawaZamieszczone przez Stano
to wszystko jest niezle por±bane uroki polskiego g³upiego prawaZamieszczone przez Stano
Mój pe³nomocnik rozmawia³ z prawnikiem nowego nabywcy mercedesa. Okazuje siê ¿e ch³opak nie ma zamiaru wstawiaæ na parking bo wie ¿e ¼le zrobi³. My¶la³ ¿e siê wystrasze i szybko odmienie zostaj±c z trefnym autem. Prawnik powiedzial ¿e wyjscie jest takie ¿e nigdy na siebie nie zarejestruje mercedesa ¿aden nowy nabywca i tyle.
Przybyli u³ani pod okienko.....
......czarn± Beemk± Siódemk±!!!
Ale co to jest za wyj¶cie? Bo trochê tego nie rozumiem... to w koñcu twoje to autko skoro go nie mo¿esz zarejestrowaæ czy nie...Zamieszczone przez Stano
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
By³em jego nabywca a nie w³a¶cicielem. W³a¶ciciel od 2001r do 2010r jest ten sam. I to na niego siad³ komornik a on sprzedal auto które bylo zajete przez komornika nie informuj±c o tym. Wiem ¿e nowy nabywca mo¿e dochodziæ swoich spraw w s±dzie ale czy bêdzie mia³ na to ochote to ju¿ nie moja sprawa.Zamieszczone przez MariuszE38
Ale jak rozumiem Ty te¿ niestety zosta³e¶ z bublem?
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Niekoniecznie. Na aucie jest zastaw bankowy tak¿e koles ¿eby nie mmieæ problemu musi sp³acic kredyt. Bral 35tys i da³ dwa auta pod zastaw- Audi A6 i jakiegos pick Upa nowszego.Zamieszczone przez MariuszE38
Pomijaj±c inne w±tki...
Stano - Twoja historia po prostu mnie przera¿a, nie ogarniam jak mo¿na wdepn±æ w takie guano.
A z drugiej strony, ¿yczê Ci (szczerze) by ta historia skoñczy³a siê dla Ciebie jak najmniej problemowo (czytaj: jak najlepiej)
Pozdrawiam
Hubertus
Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...
Teraz naprawde kupuj±c kolejne auto bêde je sprawdza³ we wszystkich mo¿liwych instytucjach. Napisa³em ten temat równie¿ dla przestrogi. Straszne wa³ki w tym kraju siê odbywaj±...
Najgorsze ze ka¿dego to mo¿e spotkaæ - powalony kraj... A wystarczy³o by aby instytucja jak np bank zatrzymywa³a karte pojazdu i po sprawie ! Z tego co wiem to w Niemczech tak to sie odbywa... sp³acasz kredyt brief wraca..
Aldik, ale nie wszystkie pojazdy posiadaj± kartê pojazdu wg mnie najlepszym rozwi±zaniem by³by wpis w dowód rejestracyjny albo po prostu powiadomienie nabywcy przecie¿ zg³asza sie sprzeda¿ auta lub nabycie wnosi sie op³aty skarbowe itp. ,np ubezpieczalnie od razu po zg³oszeniu zbycia auta odzywaj± siê do nowego nabywcy wszystko jest do zrobienia ale ka¿dy wie jakie jest polskie prawo por±bane