Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: (karoseria) maska nie odskakuje po otwarciu

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    pisałem na początku ze zpsikałem wszystko wd 40 i linke mam nową z aso nie ze szrotu... tez podejzewam zamki sprubuje je poluzowac i troche moze podregulowac... wciarz niewiem który element jest odpowiedzialny za odskoczenie maski, napewno nie sa to zamki pewnie jest gdzies jakas spręrzyna której u mnie nie ma albo nie działa juz jak nalezy....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez mati-e28
    pisałem na początku ze zpsikałem wszystko wd 40 i linke mam nową z aso nie ze szrotu... tez podejzewam zamki sprubuje je poluzowac i troche moze podregulowac... wciarz niewiem który element jest odpowiedzialny za odskoczenie maski, napewno nie sa to zamki pewnie jest gdzies jakas spręrzyna której u mnie nie ma albo nie działa juz jak nalezy....
    Nie twierdzę że masz linkę ze szrotu. Miałem na myśli to, że jest tak tania, że nie warto szukać w częściach używanych. Nowy masz fragment pomiędzy zamkami, a tych linek są chyba w sumie trzy sztuki. U mnie był uszkodzony zamek od strony kierowcy i linka (ta która idzie do środka auta). U mnie jest to zmontowane tak, że linka idzie wzdłuż błotnika po stronie kierowcy. Gdzieś tak w 1/3 odległości od przodu auta jest taki element z tworzywa, którym reguluje się napięcie linki (o kształcie walca). Od strony przodu auta jest śruba regulacyjna a od strony kierowcy wchodzi do tego linka. Może pancerz z linki wszedł do środka walca i jest teraz zbyt luźna? Ten walec można otworzyć (jest na zatrzaskach) i zobaczysz czy w środku jest wszystko ok. A z zamkami nic nie kombinuj jeżeli wcześniej było dobrze. Sprężyn tam nie ma, odbija zamek po stronie kierowcy.
    monster_pl

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez kfiatyghk
    WD40
    Mały OT nie uzywajcie tego ustrojstwa najgorsze co moze byc powoduje korozje, chyba ze zastosowanie wewnatrz. Polecam silikon w sprayu
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Nie twierdzę że masz linkę ze szrotu. Miałem na myśli to, że jest tak tania, że nie warto szukać w częściach używanych. Nowy masz fragment pomiędzy zamkami, a tych linek są chyba w sumie trzy sztuki. U mnie był uszkodzony zamek od strony kierowcy i linka (ta która idzie do środka auta). U mnie jest to zmontowane tak, że linka idzie wzdłuż błotnika po stronie kierowcy. Gdzieś tak w 1/3 odległości od przodu auta jest taki element z tworzywa, którym reguluje się napięcie linki (o kształcie walca). Od strony przodu auta jest śruba regulacyjna a od strony kierowcy wchodzi do tego linka. Może pancerz z linki wszedł do środka walca i jest teraz zbyt luźna? Ten walec można otworzyć (jest na zatrzaskach) i zobaczysz czy w środku jest wszystko ok. A z zamkami nic nie kombinuj jeżeli wcześniej było dobrze. Sprężyn tam nie ma, odbija zamek po stronie kierowcy

mówisz zeby tam troszke podciagnąc.. pobawie sie jutro .. przy zamkach niema zbytnio regulacji... powinna odskakiwac na pare centymetrów moja tak nie robi i wogule ciezko idzie.. jak zatrzasnełem zamki srubokretem i pociągnołem wajche to otwierają sie ..

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Część nr 29 Są 2 sztuki. Odbijają maskę. Zapewne z Twoich już nie wystają te cyple.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    juz zaczynam kumac dzieki za naprowadzenie.. kto by pomyslał ze cos musi z tego wychodzic.. ja juz zaczełem myslec ze na serio zamek odbija maske 8/

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Spróbuj te dwa odboje trochę wykręcić. U mnie też ten cypel z nich nie wyskakuje ale mimo to maska lekko odbija.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemo9999
    BMW
    740i M62TuB44
    U mnie tez maska nie odbija, ale mi sie to podoba pociagne w szoferce za ta klamke maska nie drgnie ale otworzyc moge normalnie wystarczy ze do gory podniose maske i pociagne za cypelek heh/:)
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
    Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
    Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730i " angol 740
    Zobacz na odbojnikach podtrzymujacych maske :) moze wystarczy je podkrewcic aby maska ustawila sie w odpowiednim dla niej miejscu. Bo zameczki napewno sie otwieraja, tylko nierownoczesnie to powoduje przyciecie jednego z zamkow. Ja tak robilem i troszke jest lepiej a wymiana zamka nic tu nie da :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Na dobry początek to trzeba zobaczyć co się zepsuło, a nie wymieniać na oślep i kombinować.
    Ja wymieniłem zamek i linki, bo to było uszkodzone (również nie odskakiwała maska, trzeba było pomóc jej "ręcznie"). I teraz jest tak jak powinno być. Najlepiej podnieść maskę i dokładnie pooglądać. Jeżeli nie masz kolego pomysłu co z tym zrobić, to może kup te dupsy które wyskakują (nawet nie wiedziałem że tam coś takiego jest), tak na początek. To będzie kosztowało jakieś grosze, a jeżeli nie pomoże, to poszukasz dalej. Zamek na pewno będzie dużo droższy więc lepiej zostawić go na później w razie niepowodzenia akcji odbojami.
    monster_pl

Uprawnienia umieszczania postów